Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Transparantie en veiligheid in optima forma: Frans balkon van glas
Lyon combineert het beste van twee werelden.

Transparantie en veiligheid in optima forma: Frans balkon van glas

In moderne huizen en woonwijken zorgen grote, kamerhoge glaspuien en kiepkanteldeuren niet alleen voor een maximale lichtinval en wijds uitzicht naar buiten, maar ook voor een aangename ventilatie. Ook op de verdiepingen. Wanneer hier geen sprake is van een balkon met uitkraging in de gevel, kan een Frans balkon in een optimale veiligheid voorzien. Lyon combineert hierbij het beste van twee werelden. Het innovatieve Frans balkonsysteem van Bohle Benelux BV beschikt namelijk over een transparante glazen vulling, waardoor een maximaal doorzicht én optimale veiligheid worden geborgd; ook bij grote breedtes. Glasbreedtes tot 4.000 mm zijn geen enkel probleem!

Dankzij het gepatenteerde 1-2-3 kliksysteem is de montage bovendien uiterst eenvoudig, vertelt Frank Bouwman, General Manager van Bohle Benelux BV. “Speciaal gereedschap is niet nodig. De installatie kan zowel aan de voorkant als binnenin de gevel worden uitgevoerd. Bovendien zijn combinaties van beide varianten mogelijk.” 

Daarmee zijn er geen grenzen gesteld aan de toepassing. “Ook wie Lyon rechtstreeks op het kozijn wil monteren, kan dat zonder problemen doen. Ons balkonsysteem is namelijk geschikt voor montage op beton, steen, kunststof, hout en aluminium. Zo kunnen kozijnfabrikanten de profielen in hun fabriek al op de kozijnen monteren, waarna het in het werk nog een kwestie is van de glasplaat monteren, vastklikken en klaar! Met slechts vier bevestigingspunten aan elke kant garandeert ons Franse balkon de geteste AbP-veiligheid en bespaart het tijd tijdens de installatie.”

Ruim gamma kleuren én hoogtes

Lyon is direct uit voorraad leverbaar in de kleurafwerkingen aluminium, wit en antraciet. Daarmee voldoet Bohle Benelux BV aan de grootste vraag van trendkleuren in de bouw. 

“Andere profielkleuren zijn uiteraard ook leverbaar, maar op aanvraag”, aldus Bouwman. “De profielsets zijn standaard beschikbaar in hoogtes van 900, 1.000 en 1.100 mm.”

Complete set

Het Frans balkonsysteem Lyon wordt als complete set geleverd en bevat twee basisprofielen, twee klikprofielen, een afdichtingsset en eindkappen. Hierbij hebben klanten keuze uit een frontale of zijdelingse montage. “De toepasbare glasdiktes lopen uiteen van 12,76 tot 20 mm gelaagd glas. Daarmee bieden we voor elke situatie een passende oplossing. Een zelfklevende glaskantbescherming van roestvrijstaal is optioneel verkrijgbaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details