Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Trap als eye catcher, totaal in staal
The Paviljoen Zuidas Amsterdam.

Trap als eye catcher, totaal in staal

“Doordat wij een staaltotaalconcept aanbieden is het voor een opdrachtgever niet nodig om met veel aparte partijen te werken, die in de keten dan allemaal op elkaar afgestemd zouden  moeten worden”, aldus commercieel directeur Gerben van Beek. Hij vertelt dat de projecten waar Van Ee Staalspecialisten aan werkt steeds groter worden. Zo werkte het bedrijf aan het Nationaal Militair Museum en de nieuwe rechtbank aan de Zuidas te Amsterdam. Voor de nieuwbouw van Dimensio Verpakkingen in Almere verzorgde Van Ee Staalspecialisten maar liefst 1.200 ton staal. “Hiervoor maakten wij de complete staalconstructie, inclusief trappen en balustrades, het echte staaltotaalconcept. De hoofdtrap in de entree is echt een kunstwerk geworden opgebouwd uit staal en hout.”

Geo Wetenschappen Utrecht.

Het mooie maatwerk

Van Ee Staalspecialisten levert producten voor een breed soort projecten. “Soms leveren we honderden meters standaard balustrades, maar gemiddeld genomen is ons werk maatwerk. Dit wordt heel erg gewaardeerd door onze klanten. Wij maken het graag. Hierbij combineren we staal vaak met hout, beton, glas en rvs. Door jarenlange ervaring weten we wat wel en niet werkt en daar plukken wij nu samen met onze opdrachtgevers de vruchten van.”

Volgens Van Beek is het belangrijk om zo vroeg mogelijk bij een project betrokken te worden. “Mensen hebben een bepaalde trap voor ogen, bijvoorbeeld een grote wenteltrap. Er wordt dan flink wat kracht uitgeoefend op de vloer en hier moet rekening mee gehouden worden bij de bouw. Hoe eerder wij dus betrokken raken, des te beter het is.” 

Zo zat Van Ee Staalspecialisten twee jaar voor de start van de montage aan tafel om mee te denken over de nieuwe balustrades voor de rechtbank te Amsterdam.

Soeverein Vleuten.

De vrijheid van staal

Het gebruik van staal biedt volgens Van Beek veel technische en esthetische mogelijkheden. “Staal kun je heel slank dimensioneren. Daarnaast is het mogelijk om met verschillende staalkwaliteiten te werken, om zo het ontwerp aan te laten sluiten bij de wensen van de opdrachtgever en de architect. Wij beschikken over engineers die met passie de trappen 3D modelleren. Op de locatie wordt het product gemonteerd en voorzien van een exclusieve coating voor het optimale resultaat. Door te spelen met glans of mat kan het gewenste beeld worden gecreëerd. Dit geeft een stukje vrijheid.”

Van Ee Staalspecialisten stimuleert zijn klanten om te komen kijken hoe de producten gemaakt worden. “Ook de opdrachtgever van onze opdrachtgever is van harte welkom om mee te kijken. Een trap is vaak een eyecatcher en het wordt zeer gewaardeerd dat klanten bij ons kunnen zien hoe het tot stand komt. Het verhaal is belangrijk, ook als het gaat om duurzaamheid. Wij maken een Nederlands product en staal is goed her te gebruiken.” 

Het duurzaamheidsplan van Van Ee Staalspecialisten is sinds kort samengebracht in EECULAIR.nl Hierin heeft het bedrijf vastgelegd hoe het een structurele bijdrage levert aan circulair- en toekomstgericht bouwen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details