Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Tv-toren geeft kleur aan Roermond en omstreken
Dankzij de nieuwe verlichting wordt de dynamiek van de toren én zijn omgeving versterkt.

Tv-toren geeft kleur aan Roermond en omstreken

In 2020 en 2021 stond het culturele leven in heel Nederland stil. Lekker een biertje drinken of uit eten gaan was er niet bij. Ook in Roermond gingen talloze evenementen anderhalf jaar lang niet door. Gelukkig gaat het inmiddels beter, en daarom werd het volgens Toren7 hoog tijd voor een beetje kleur in de stad! Het ICT-bedrijf heeft begin 2021 het plan opgevat om de bijna 160 meter hoge tv-toren aan de rand van de stad te verlichten. Om een optimaal lichtplan én dynamische verlichtingssturing te borgen, werd specialist in maatwerk verlichtingsoplossingen Cleary betrokken.

Of het nu gaat om dynamische architectuurverlichting, indoor retailprojecten of het verlichten van visuele communicatie (signing): met meer dan 15 jaar kennis en ervaring rondom nichegerichte LED-verlichtingsoplossingen biedt Cleary voor ieder project een passende oplossing. Mooie referentieprojecten van de Nuenense verlichtingsspecialist zijn bijvoorbeeld de indirecte RGBW lichtlijnen voor het Rotterdam Ahoy Convention Centre in Rotterdam, de full colour LED-gevel voor het vernieuwde hoofdkantoor van KPN in Rotterdam én de dynamische LED-verlichting voor de tv-toren in Roermond.

De lichtinstallatie geeft Toren7 de mogelijkheid om bij iedere gelegenheid de gewenste kleurstelling te programmeren.

Op ieder moment de juiste lichteffecten

Op de 18e verdieping van de markante tv-toren exploiteert Toren7 een modern en ‘groen’ datacenter. “Om deze bijzondere locatie kracht bij te zetten en om in te kunnen spelen op feestdagen, evenementen en goede doelen, hebben wij een dynamisch lichtplan uitgewerkt én bijbehorende LED-verlichtingsinstallatie van A tot Z gerealiseerd”, vertelt Marnix van Twist, eigenaar van Cleary. 

“In september 2021 hebben wij het gebouw voorzien van een combinatie van 36 RGBA en witte LED stralers, waarmee zowel de voet van de toren, de open bordessen als de mast van 110 tot 160 meter geheel naar wens verlicht kunnen worden. Om op ieder moment de juiste lichteffecten te borgen, hebben wij op basis van de gebouw(on)mogelijkheden de juiste posities, optieken, straalhoeken, lichtsterktes en kleurcombinaties van de LED stralers bepaald. A-merk componenten zorgen voor een uitstekende bestendigheid tegen ruwe weersomstandigheden, terwijl een gebruiksvriendelijke softwareoplossing in een optimale lichtsturing voorziet. Lokaal, maar ook op afstand.”

Eyecatcher langs de oever van de Maas 

De lichtinstallatie geeft Toren7 de mogelijkheid om bij iedere gelegenheid de gewenste kleurstelling te programmeren, vertelt Van Twist. Zo kleurt de tv-toren eind november oranje, om aandacht te vragen voor Orange The World; een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. “In februari zullen de carnavalskleuren op de toren geprojecteerd worden en ook met Oud & Nieuw zal de toren ongetwijfeld kleur geven aan Roermond en omstreken. Bovendien wordt dankzij onze verlichting de dynamiek van de toren én zijn omgeving versterkt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details