Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Uitbreiding aluminiumtak om groei op te vangen
Arce Novum Terneuzen.

Uitbreiding aluminiumtak om groei op te vangen

Goemaat BV biedt een totaaloplossing voor alles in en rondom de gevel, zowel voor kunststof- als aluminium kozijnen. Het bedrijf blijft groeien en breidt de productie op de locatie in Oud Gastel flink uit om de vraag aan te kunnen.

Goemaat is in Goedereede ontstaan, waar de kunststof afdeling is gevestigd. De aluminiumfabriek is te vinden in Oud Gastel. Gijs Adriaansen is hoofd verkoop aluminium: “We hebben het ontzettend druk, dat is één van onze uitdagingen.” Vorig jaar wilde het bedrijf zijn werkzaamheden nog uitbreiden over heel Nederland, maar er is nu voor gekozen om de focus te houden op Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Nederland. “Dit komt simpelweg omdat we zoveel werk hebben.”

Het toegepaste profiel is Veka Sofline 82 NL Retro.

Verdubbeling productie

Om deze reden wil Goemaat de productie in Oud Gastel bijna verdubbelen. “Eerst werden al de showroom en de kantoren vernieuwd. Nu is de productie aan de beurt. Dat is echt noodzakelijk om de stroom aan te kunnen.” Door het realiseren van een aanbouw is er straks meer ruimte om aan de vraag te kunnen voldoen. “We bevinden ons nu in het voorbereidingstraject”, zegt Adriaansen. Naast de hoeveelheid werk heeft Goemaat ook te maken met de stijgende grondstofprijzen. “Daardoor is het belangrijk met de klant vroegtijdig vast te leggen wat er nodig is en hoeveel dit gaat kosten.” 

Goemaat biedt een compleet aanbod voor de gevel. Kozijnen, maar ook beglazing, waterslagen, zetwerk, roosters, panelen e.d. Ook de montage verzorgt het bedrijf zelf. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan volgens Adriaansen centraal: “We hebben veel klanten die elke keer met ons willen werken. Door de korte lijnen binnen ons bedrijf weten zij altijd bij wie ze moeten zijn. Daarnaast is onze productiekwaliteit goed en voldoen onze producten aan het VMRG keurmerk.”

In december werd de eerste fase van het project Arce Novum Terneuzen opgeleverd. In opdracht van H4A Bouw leverde Goemaat hiervoor de kunststof kozijnen. Pieter-Jan van Halum projectleider van Goemaat Goedereede: “Het toegepaste profiel is Veka Sofline 82 NL Retro. De combinatie van de rechte stijl met de afgeschuinde onderdorpel geeft de woning de retro uitstraling die aansluit bij de Nederlandse bouwstijlen. De kozijnen zijn toegepast met de VEKA Spectral folie in de kleur sepiabruin. De on-geëvenaarde matte optiek geeft het venster een bijzonder hoogwaardig effect. Het lakoppervlak is slijtvast, is uv- en weerbestendig en is tevens bestand tegen belastende omgevingsinvloeden.” 

Trots vertelt Van Halum dat de woningen op een buitengewoon positieve manier zijn opgeleverd. “Maar liefst 5 woningen van dit project werden opgeleverd zonder opleverpunten. Een topprestatie waarmee we H4A en alle andere partijen willen feliciteren!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details