Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Uniek door maatwerk

Uniek door maatwerk

Een onmerkbaar veilig gevoel

Hoe veiligheidsroosters en traptreden een functionele én designoplossing kunnen zijn, daar weet PcP Nederland B.V. alles van. Het bedrijf is Europees actief en heeft alle facetten in eigen huis, van design tot aan productie.

PcP Nederland B.V. is onderdeel van PcP in Denemarken, dat in 1929 ontstond. Sinds 1973 is het bedrijf actief in de lage landen. Dennis van Gageldonk, sales manager Benelux: “Ons doel is dat mensen zich als vanzelfsprekend veilig voelen, of ze nu over een brug, een toegangspad, op een openbare trap of op een onderhoudsplatform lopen. PcP-oplossingen vormen de basis voor dit gevoel.”

Het JK House in Den Haag – Architect Atelier van Wengerden.

Design vrijheid

“Wij zijn uniek omdat we niet gebonden zijn aan een standaard product. Dit geeft ons veel vrijheid om mee te denken in de designfase. We bieden praktische oplossingen, maar kunnen ook qua design aansluiten op de wensen van de klant.” 

Zo kan PcP spelen met maaswijdtes, om een bijzonder lijnenspel te creëren. Het bedrijf raakt graag al zo vroeg mogelijk betrokken bij de opdracht. “We luisteren naar de wensen van de klant en vertalen deze naar onze roosteroplossingen. Van heel industrieel, tot een product dat echt in de omgeving past. PcP is een one-stop-shop voor alle typen roosters en materialen en staat de klant bij, van ontwerp tot eindproduct.”

Cube roosters in de Hising brug.

Bijzondere projecten

De gevel van het JK House in Den Haag is bekleed met Corten staal, verzorgd door PcP. Voor een levendig effect produceerde PcP de roosters met zowel 44 en 55mm ruimte tussen de verticale draagstaven, terwijl de vulstaven een onderlinge afstand van 150mm kregen. Daarnaast werden de roosters omgekeerd tegen de gevel geplaatst waardoor alleen de verticale staven zichtbaar bleven.

De Hising brug in Gothenburg heeft een plafond van roestvrij stalen roosters. Hiervoor werd gekozen vanwege het esthetisch design, maar het plafond moest natuurlijk ook een veilig en praktisch loopbordes zijn. 1000 m² Cube roosters verfraaien het plafond onder de brug.

PcP heeft drie productlijnen t.w. de Cube®, Optimo® en Mesh™. De Cube® is het vernieuwde en verbeterde alternatief voor de traditionele 33 x 33 maasroosters met een laag gewicht en een hoge sterkte. Optimo® biedt meer dan tien verschillende soorten perforatie in zes verschillende materialen. Het is lichter dan het maasrooster, maar even sterk en heeft anti-slip eigenschappen. Mesh® roosters zijn verkrijgbaar in talloze variaties en worden in vele sectoren gebruikt. De geometrische eigenschappen van deze serie zijn volgens PcP een ideale oplossing voor de hedendaagse architectuur.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details