Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Unieke en persoonlijke verlichtingsoplossingen
De verschillende kleuren van Wally.

Unieke en persoonlijke verlichtingsoplossingen

Creatieve vrijheid door te combineren armaturen

Als trouwe exposant van Architect@Work was Exterus ook aanwezig tijdens de editie in het Taets Art and Event Park. Hier konden bezoekers het onlangs gelanceerde Wally armatuur ontdekken, maar de verlichtingsfabrikant introduceerde ook de nieuwe armaturenfamilie Vela.

Het ontwerpen van nieuwe armaturen is een belangrijk speerpunt voor Exterus, aldus directeur en eigenaar, Juri Vannieuwenborgh. “Doordat wij zelf produceren kunnen we de wensen van onze klanten snel omzetten in nieuwe armaturen. Op deze manier hebben we een gamma gecreëerd waarmee we elk project aankunnen.”

Wally, gemonteerd aan het magnetisch A-track-tif railsysteem.

Goed ontvangen bolvorm

In het assortiment van de verlichtingsfabrikant zijn veel producten te vinden met een strakke buisvorm en de tube. “Deze zijn een populaire designkeuze, maar ook de bolvorm is een designtopper én bovendien leuk om mee te werken. Een bol met diameter van 60mm, dat valt sowieso op.” 

Zwart en wit zijn gewilde kleuren voor het Wally armatuur.

De Wally, vernoemd naar een goede klant van Exterus, is eigenlijk een vrij kleine spot. Toch genereert de lamp een output van meer dan 500 lumen. “Door gebruik te maken van een verdiepte lichtbron en een reflector houden we de verblinding minimaal (UGR19). Wally blinkt verder uit in veelzijdigheid. Opbouw, inbouw, pendel en montage aan het magnetisch A-track-tif railsysteem, het is allemaal mogelijk. De lamp is decoratief, functioneel én inzetbaar in een breed scala projecten.” 

De Wally serie wordt sinds deze zomer door Exterus aangeboden. “Het armatuur is al voor verschillende projecten gebruikt. We zijn erg tevreden over de respons uit de markt. In eerste instantie werden vooral de bronskleur verkocht, bekend uit onze Nala serie. Nu zijn echter ook de kleuren wit en zwart populair.”

Elegante tube Vela

Natuurlijk reisde Wally mee naar Nederland. Op Architect@Work was echter ook het allernieuwste lid van de Exterus familie te zien. “De Vela is een decoratieve uitbreiding op het Nala-gamma”, legt Juri uit. “Vela bestaat uit een elegante tube met een diameter van 40mm. Onderaan voegen we een diffusor van plexiglas toe. Daardoor ontstaat een prachtige lichtverdeling. Vela is beschikbaar in drie lengtes (150, 222 en 370mm) en verschillende stijlvolle kleuren (champagne, brons, gun metal brons, wit en zwart).” Ook dit model is leverbaar in veel verschillende uitvoeringen. Als pendelarmatuur, als opbouw variant en ook in een pendelversie in het magnetische railsysteem A-track-tif. “Met Vela zijn leuke en creatieve combinaties mogelijk”, schetst Juri. 

“Speel naar hartelust met de verschillende lengtes van de tubes en breng de pendel- en de opbouwversie samen. Het resultaat is steevast een unieke en persoonlijke verlichtingsoplossing.”

Wie geen tijd had om naar Architect@Work te komen, maar het hoofdkantoor van Exterus in Roeselare bezoekt, zal merken dat het bedrijf volop bezig is met bouwen. 

“Drie jaar geleden hebben we al een uitbreiding aan de ene kant gerealiseerd, en nu breiden we aan de andere kant verder uit. Wanneer de werken klaar zijn, hebben we onze oppervlakte verdubbeld”, rekent Juri uit. “Het is een must om te kunnen blijven groeien, terwijl we onze gekende service blijven bieden. We leggen een grote voorraad aan zodat we onze flexibiliteit blijven behouden. Komt er een zeer dringende bestelling, bijvoorbeeld voor een levering op dezelfde dag, dan kunnen we dat vaak ook realiseren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details