Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Unieke lakken voor en door de meesters
Kast van Iepen fineer in SKYLT Original, particulier bezit, uitgevoerd door Van Mourik Keukens en Interieur.

Unieke lakken voor en door de meesters

Het lakken van vloeren is specialistenwerk. Datzelfde geldt voor de ontwikkeling en productie van de lakken, waarin RIGO Verffabriek excelleert. “Een goede vloerlak moet eenvoudig en aanzetvrij te verwerken zijn, een hele mooie vloei hebben en snel en goed drogen”, vertelt Thomas Viellevoye, accountmanager bij RIGO Verffabriek. “Om hier op de juiste manier invulling aan te geven, is een goede samenwerking tussen laboratorium, fabriek én verwerkers essentieel. Daar zetten wij heel hoog op in.”

Het familiebedrijf uit IJmuiden luistert heel goed naar de wensen én uitdagingen van vloerenleggers en parketteurs. “Op basis hiervan ontwikkelen wij innovatieve lakken, waarvan de eerste variant altijd intern en zeer intensief wordt beproefd. Pas wanneer de lak aan al onze (kwaliteits-)normen voldoet, volgen de zogenaamde meesterproeven. Hierbij nodigen we diverse verwerkers uit om de lak in hun praktijk te testen én om hun ongezouten mening te delen. Op basis hiervan worden waar nodig nog optimalisaties doorgevoerd, waarna de lakken voor de brede markt verkrijgbaar worden.”

Vloer in STEP Parketlak 2K, Codarts Rotterdam, uitgevoerd door Trotse Vloeren. (Beeld: Sonja Velda Fotografie)

Een mooi voorbeeld van een lakinnovatie die voor én met de markt is ontwikkeld, is SKYLT. “SKYLT is ontwikkeld voor houten vloeren, maar kan ook uitstekend worden toegepast op houten meubels, tafelbladen, wanden en minerale ondergronden zoals beton en stucwerk”, aldus Viellevoye. “Uniek aan SKYLT is dat de lak de onbehandelde uitstraling van hout behoudt.” 

SKYLT is verkrijgbaar in twee varianten. Waar SKYLT Original bedoeld is voor lichte houtsoorten (Eiken, Essen, Beuken, …), is SKYLT Titanium zeer geschikt voor donkere houtsoorten (Wengé, Teak, Noten, …). De sterke en solide lak is uitermate geschikt voor intensief belaste ruimtes.

Voor situaties waarin een warmere uitstraling gewenst is, adviseert Viellevoye de STEP 2K. Deze parketlak is in meerdere glansvariaties verkrijgbaar en laat zich zeer gemakkelijk verwerken. “Uniek aan STEP 2K is de lange potlife van maar liefst 72 uur! Daarnaast is de
verharder isocyanaatvrij. Dankzij deze innovatie wordt veel minder lak verspild. Daarmee sluiten we perfect aan bij de duurzaamheidsambities van veel bedrijven, zonder in te boeten aan een hoogwaardige lakkwaliteit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details