Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatie

Vacuüm vult vacuüm

Firetight-2

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Alert Isolatie

13 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“Alert Isolatie is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in op maat gemaakte isolatie oplossingen en advies”, legt Plantmanager Rob de Nijs uit. “Helaas worden in de prefab bouw in Nederland de aansluitingen vaak niet goed genoeg luchtdicht of brandwerend opgeleverd. Wij helpen aannemers dit te voorkomen door aan de details te denken.”


Firetight

Echt luchtdicht met Airtight

Die details zijn onder meer het écht goed luchtdicht en brandveilig maken van een gebouw. Rob de Nijs. “Rc waardes zijn steeds belangrijker. Daarom moeten de bouwdelen perfect op elkaar aansluiten. Wij hebben hiervoor een aantal gepatenteerde producten ontwikkeld. Met Airtight wordt in één handeling zowel een luchtdichte als een thermische afsluiting tussen bouwdelen gerealiseerd. Verkoper Michel Stok vult aan, dat in de vorm van de Firetight het product ook nog eens drie uur lang brandwerend is.

Airtight bestaat uit een strook glaswol die we in een plasticomhulsel stoppen. Vervolgens wordt alle lucht eruit gezogen en blijft een hele dunne strook over. Die plaats je tussen verschillende elementen waarna je vervolgens de verpakking opensnijdt. Het glaswol vult dan de ruimte helemaal op.” 

Het product is volgens Alert Isolatie kwalitatief beter en duurzamer dan andere oplossingen zoals het gebruikelijke PUR. “Daarnaast is het veel sneller te verwerken.”

Firetape.

Firetight bestaat uit een gevacumeerde strook steenwol en intumescerende band. Na plaatsing en doorprikken van de vacuümfolie zet de Firetight volledig uit, waarbij de aanwezige intumescerende band bij brand zelfs de kleine onregelmatigheden dichtzet.

De Firetight oplossing is bedoeld voor ongeventileerde gevels, maar ook voor geventileerde gevels heeft Alert Isolatie een oplossing. Michel Stok: “Firetight-Fuse werkt anders dan Firetight. Dezeis gemaakt voor gevels die moeten ventileren. Tijdens een brand moet de spouw echter helemaal afgesloten worden. Dit doet Firetight-Fuse, waardoor brandoverslag voorkomen wordt.”

Tot slot beschikt Alert over de Airtigth-Airtape en de Firetight-Firetape. Dit zijn isolatiestroken tot zes meter en lang en zes centimeter breed en dik. “Deze worden door het vacuüm teruggebracht tot minder dan één centimeter dikte. Daarom passen ze in kleine ruimtes. Dankzij dubbelzijdige tape blijft het op zijn plek. Na het doorprikken vult dit de ruimte volledig blijvend luchtdicht op.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details