Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Van idee naar digitale werkelijkheid

Van idee naar digitale werkelijkheid

Bovendien kunnen ontwerpen eenvoudig visueel worden gemaakt, waardoor (potentiële) opdrachtgevers een goed beeld krijgen van wat er precies gebouwd gaat worden. Design8 sluit hierop aan met een uitgebreid gamma 3D ontwerp- en visualisatiesoftware voor de eerste fasen van het ontwerpproces.

Zeer interessant is ook de topologie-optimalisatiesoftware van Altair Inspire, waarmee kosten, ontwikkeltijd, materiaalgebruik en gewicht kunnen worden bespaard.

“We zijn de officiële distributeur van bijvoorbeeld SketchUp Pro, Altair Inspire en Rhinoceros 3D ontwerpsoftware, waarmee we niet alleen voor architecten en interieurdesigners maar ook voor andere ontwerpers en ontwerptaken een passende oplossing bieden”, vertelt ontwerper en trainer Jack de Moel. 

“Bovendien verlenen we eerste hulp en support, waardoor onze klanten alle functionaliteiten zo goed mogelijk kunnen benutten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze basis- en verdiepende trainingen. Waar de basistrainingen vooral gericht zijn op kennismaking met de programma’s en functionaliteiten, worden in de verdiepende trainingen onder andere specifieke workflows, tips en tricks geleerd.”

De PreDesign tool voor klimaatdata ondersteunt architecten en ontwerpers om tot een goed, comfortabel en energetisch efficiënt gebouwontwerp te komen.

In korte tijd 3D-modellen creëren en visualiseren

Het meest populaire en vooral toegankelijke pakket van Design8 is SketchUp Pro, dat onderdeel uitmaakt van het Trimble-portfolio. “SketchUp Pro is zo ingericht dat iedereen in korte tijd een 3D vorm of model kan creëren én visualiseren. Bijvoorbeeld met behulp van texturen en animaties”, vertelt De Moel. “Doordat ontwerpers in SketchUp niet gebonden zijn aan bepaalde ontwerprestricties of parameters, kunnen zij hun creativiteit de vrije loop laten. Zeker in de beginfase van het ontwerp wordt dit als zeer prettig ervaren.”

BIM

De ontwerpsoftware is in eerste instantie ontwikkeld voor de traditionele architect, om de tekentafel en het potlood te vervangen. Door de ontwikkelingen door de jaren heen wordt SketchUp echter ook steeds vaker onderdeel van het BIM-proces, vertelt hij. “SketchUp Pro is volledig klaar voor de toekomst. Onder andere dankzij de koppeling met het Trimble Connect cloudplatform, waarop dagelijks met andere stakeholders kan worden samengewerkt. Ook kunnen IFC-bestanden eenvoudig worden geïmporteerd en geëxporteerd, waardoor gebruikers op ieder moment toegang hebben tot alle relevante informatie. Zo blijven architecten, projectleiders en andere stakeholders betrokken bij (de voortgang van) het ontwerp en de uitvoering ervan.”

Optimale oriëntatie

Ook interessant is de koppeling met PreDesign, een nieuw onderdeel van de SketchUp Subscription. “Deze tool voor klimaatdata ondersteunt architecten en ontwerpers om tot een goed, comfortabel en energetisch efficiënt gebouwontwerp te komen, conform Nul-op-de-Meter, BENG en andere duurzaamheidseisen”, aldus De Moel. “Hoe kan het gebouw het best georiënteerd worden, zodat een optimale energieprestatie en zoncomfort worden geborgd? En welke voorzieningen zijn nodig? Met PreDesign hebben architecten bovendien een goed onderbouwd verhaal richting hun opdrachtgevers.”

Naast SketchUp Pro gooit ook Rhinoceros hoge ogen in de markt, vertelt hij. “Deze ontwerpsoftware bevat onder andere Grasshopper; een krachtige, parametrische extensie die benut kan worden om complexere ontwerpen uit te werken. Zeer interessant is ook de topologie-optimalisatiesoftware van Altair Inspire, waarmee kosten, ontwikkeltijd, materiaalgebruik en gewicht kunnen worden bespaard. De software genereert namelijk automatisch de ideale gebouwvorm, op basis van bijvoorbeeld ontwerpruimte, materiaaleigenschappen en laadkrachten.”

3D-visualisatie

“Door in 3D te ontwerpen, kunnen architecten, interieurdesigners en ontwerpers beter aansluiten bij de beleving van opdrachtgevers”, benadrukt De Moel. “Onze 3D-visualisatiesoftware ondersteunt hierbij.” Afhankelijk van de wensen en eisen biedt Design8 keuze uit bijvoorbeeld Enscape, V-Ray, Thea Render, Artlantis en Twinmotion, waarbij het mogelijk is om uit verschillende softwarepakketten fotorealistische afbeeldingen en animaties te genereren. Ook biedt de specialist in 3D ontwerpen en visualiseren, oplossingen voor Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details