Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Van idee naar ideale lichtoplossing
De Valley kantoor- en woontoren in Amsterdam.

Van idee naar ideale lichtoplossing

Licht, op uw manier

“Eindelijk een beurs in Nederland die echt over licht gaat”, zegt Senior Productmanager Henk Schaap van Unlumited Lighting Solutions. “Wij dragen graag bij aan Future Lighting. Hier willen wij met nog meer lichtarchitecten in contact komen en laten zien wat er allemaal mogelijk is met onze producten.”

De lichtlijnen zijn geïntegreerd in granieten blokken en geven de indruk dat zij zweven.

Unlumited staat onder leiding van licht- en lichttechnologie liefhebbers, met jarenlange ervaring in de industrie. “Wij specialiseren ons in diverse led verlichtingscategorieën, waarbij toepassings- en oplossingsgerichtheid, lichtkwaliteit en levensduur centraal staan”, begint Henk. “Dat wij de ideeën uit de architectonische lichtmarkt als uitgangspunt nemen, onderscheidt ons. Dit noemen wij: Lighting, your way. Onze klanten vertellen ons wat hun wensen zijn en wij leveren een oplossing die is afgestemd op hun specifieke behoeften. We doen niets liever dan sleutelen aan verlichting om de perfecte pasvorm te creëren. Op zoek naar een unieke behuizing? Heb je een op maat gemaakte lichtscène nodig? Wij zorgen ervoor. Deze flexibiliteit is mogelijk omdat onze assemblage in Nederland plaatsvindt.”

Samenwerking is voor Unlumited erg belangrijk. “Wij bundelen onze krachten met experts in hun eigen vakgebied, om zo te bieden wat onze klanten nodig hebben. Dit zijn onder meer partners in 3D engineering, lichtberekening, en natuurlijk de installateurs.” 

Paden in Bergschenhoek, verlicht met armaturen van Unlumited Lighting Solutions.

Iedereen die zich professioneel met verlichting bezighoudt is van harte welkom in het LIC Light Inspiration Center van het bedrijf. “Hier ontstaat een mooie synergie en kunnen we lichtarchitecten onder meer laten zien dat we ook digitale lichtfiles voor lichtplannen produceren, iets wat maar weinig bedrijven kunnen.” 

Alle details op maat gerealiseerd

Unlumited gaat steeds verder in het op maat aanbieden van verlichting. “We hebben enkele demokoffers beschikbaar, met hierin verschillende profielen en kleurstalen. Die gebruiken wij in ons gesprek met de klant. Wat past er het beste bij het project? Is dat inbouw, opbouw, of pendel? Welk lichtbeeld is gewenst? Al deze details kunnen wij op maat realiseren. We willen er naartoe om ook Look & Feel sessies te gaan geven voor architecten, zodat zij de materialen zelf kunnen zien en voelen.”

Op een beurs als Future Lighting peilt de verlichtingsspecialist wat er leeft in de markt. Zo signaleert Henk dat de zuiverheid van aluminium voor decoratieve verlichting steeds belangrijker wordt. “Zuiverder aluminium laat zich beter recyclen en heeft betere thermische eigenschappen. Voor ledverlichting is dit erg belangrijk. Dit draagt bij aan de levensduur van de armaturen.”

Contourverlichting bij het Ven Hotel in Amsterdam.

In Gorinchem deelt Unlumited ook nieuwe producten en verlichtingskennis met de bezoekers. “We tonen bijvoorbeeld onze contourverlichting. Dit zijn lichtstrips van professionele kwaliteit die aansluiten bij de trend om buitenverlichting serieuzer te nemen. Deze contourverlichting is hiervoor bijzonder geschikt en kan barre omstandigheden aan. Er zijn uitzonderlijk veel mogelijkheden, denk aan buigrichtingen en kleuren.” 

De lijnverlichting is onder meer gebruikt voor de Valley kantoor- en woontoren in Amsterdam. “Wij leverden de op maat gemaakte lichtlijnen van onze partner Clear, kant en klaar voor installatie. De lichtlijnen zijn geïntegreerd in verschillende prachtige granieten blokken en komen vooral ’s nachts echt tot leven. Door de manier waarop het licht schijnt, lijkt het alsof sommige granieten blokken zweven. Bij deze projecten geldt dat wij ook technische ondersteuning bieden, zodat de verlichting jarenlang blijft functioneren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details