Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Veelzijdige railsystemen bieden oplossing voor elk gebouw
De maatwerk oplossing voor project Quartz in Brussel.

Veelzijdige railsystemen bieden oplossing voor elk gebouw

‘Wat niet standaard bestaat, ontwikkelen we op maat’

Henderson Nederland specialiseert zich in schuifsystemen om niet alleen schuifdeuren, maar bijna elk object te laten schuiven. “Onze producten worden ook veel toegepast voor de gevel”, zegt René van den Biggelaar van Henderson Nederland BV. “Zo kunnen onze railsystemen gebruikt worden voor zonwering, maar ook voor schuurdeuren en hele vouwwanden, handmatig of elektrisch. De mogelijkheden zijn divers.”

Een product dat regelmatig voor de gevel geplaatst wordt is Shutter Slide. “Dit railsysteem is geschikt om zonnepanelen tot 120 kg voor je raam te zetten, maar je kunt er eigenlijk alles aan ophangen. Shutter Slide vormt een rechte lijn. De zonnepanelen kun je vervolgens eenvoudig, eventueel elektrisch, heen en weer schuiven.” 

Het bewegen van de panelen kan met de hand of elektrisch.

Shutter Slide maakt gebruik van de schuifrailsystemen Husky 100 en Soltaire 120. “Sinds kort werken we met de verbeterde Husky Pro. Door een bredere opening is het systeem eenvoudiger te monteren. Zo hebben we meerdere aanpassingen gedaan om de installatie te vergemakkelijken en het gebruiksgemak te vergroten. De rails zijn in alle opzichten nu nog beter.”

Zonwering eenvoudig parkeren in de winter

Nog meer flexibiliteit nodig? Dan is er de Traverse parkeerwand. Dit beslag maakt het mogelijk om deuren en (wand)panelen op diverse manieren te verplaatsen: recht of om de hoek schuivend en in een stapelfunctie volledig vrij van de opening. Het is een kleine en compacte rail, geschikt voor panelen tot 150 kg. “Hiermee kun je zonwerende panelen verplaatsen. Voor een luxe villa hebben wij dit systeem gebruikt rondom het hele pand. De eigenaar kan zijn zwarte lamellen plaatsen waar wij wil. In de winter staan ze netjes geparkeerd. De mogelijkheden van dit product zijn divers, voor buiten, maar natuurlijk ook voor binnen.” 

De Traverse parkeerwand.

Henderson levert een maatwerk oplossing voor elk project. “Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen een oplossing leveren. Naast onze assortiment, dat volledig in onze nieuwe catalogus staat, ontwikkelen we samen met onze partners wat niet standaard bestaat op maat. Zo hebben we voor een hotel in het Amstelkwartier in Amsterdam een oplossing gemaakt voor 450 energiebesparende schuifluiken. Als je op de hotelkamer komt, gaan zij automatisch open en kan de gast ze bedienen. Bij het verlaten van de kamer sluiten ze weer.” 

Traverse is een kleine en compacte rail, geschikt voor panelen tot 150 kg.

Henderson Nederland ontwierp en produceerde hiervoor speciale profielen. “Daarnaast pasten we de firmware en het model van de motor aan, zodat de luiken geruisloos openen en sluiten.”

Voor het project Quartz in Brussel heeft het bedrijf meegewerkt aan een oplossing voor zonwerende ijzeren vouwgordijnen. “Voor deze toepassing hebben we gebruik gemaakt van twee systemen, een combinatie van Soltaire 250 en het Evolve L1 systeem. Elk gordijnsysteem beschikt over een eigen motor en speciaal ontwikkelde materialen om zo de ijzeren gordijnen te kunnen bevestigen en te laten vouwen.”    

In de winter staan de panelen netjes geparkeerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details