Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieur

Verbeter de akoestiek én esthetiek in uw ruimtes met zuiver wolvilt: Eenvoudig, doeltreffend en met minimale overlast

DSCF2203 ©TITIA HAHNE kopiëren
De geluidsabsorptiecoëfficiënt kan oplopen tot wel 0,56 αw bij een dikte van 3 mm en 0,82 αw bij 5 mm. Bij een dikte van 10 mm komen de waarden zelfs boven de 1 uit. (Beeld: Titia Hahne Photography)

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | HOLLANDFELT

30 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De aanpak hiervan lijkt vaak duur en tijdrovend. Echter niet met de toepassing van zuiver wolvilt van HOLLANDFELT, één van de merknamen van Richard Wernekinck Wolgroothandel.

“Ons zuiver wolvilt is uitermate geschikt om hinderlijke nagalm in ruimtes te voorkomen en de spraakverstaanbaarheid te verbeteren”, vertelt directeur Richard Wernekinck. “Met name gebouwen met veel glas en harde en gladde materialen hebben hier veel behoefte aan.” 

In deze ruimtes is rechtstreekse verlijming op de wand populair, vertelt hij. “Deze methode is namelijk eenvoudig, snel én doeltreffend en daardoor uitstekend geschikt voor ruimtes die reeds in gebruik zijn. De applicatie geeft geen overlast. Bovendien raakt de omgeving niet vervuild. We verkopen zelfs al tijdelijke lijmen, die uitkomst bieden in bijvoorbeeld huurpanden en in winkels die regelmatig van collectie (en uitstraling) wisselen!”

Het wolvilt van HOLLANDFELT betreft duurzame, zuivere Merinowol uit voornamelijk Zuid-Amerika en Zuid-Europa. “Deze wol wordt in West-Europa ambachtelijk en ecovriendelijk gewassen, gekaard, gevilt en geverfd”, aldus Wernekinck. “In ons magazijn in Delft liggen meer dan 100 kleuren standaard op voorraad. Van uni-geverfde kleuren en gemêleerde natuurkleuren tot en met gemêleerd-geverfde kleuren. Daarnaast is altijd maatwerk mogelijk.” 

Het wolvilt is verkrijgbaar in diktes van 1, 2, 3, 5 en 10 mm. “De geluidsabsorptiecoëfficiënt kan oplopen tot wel 0,56 αw bij een dikte van 3 mm en 0,82 αw bij 5 mm. Bij een dikte van 10 mm komen de waarden zelfs boven de 1 uit, wat betekent dat naast direct geluid ook weerkaatst geluid uitstekend geabsorbeerd wordt.”

Naast geluidsabsorberend is zuiver wolvilt van nature isolerend, onbrandbaar en vuil- en vochtafstotend. Het materiaal kan eenvoudig met een stofzuiger worden gereinigd, aldus Wernekinck. 

“Voor moeilijke vlekken zoals olie, wijn en lippenstift verwijs ik graag naar onze website. Op www.hollandfelt.nl worden diverse reinigingstips gedeeld, zodat mensen zo lang mogelijk van hun wandbekleding kunnen genieten. Bij demontage bieden wij een 100% recycle-garantie, mits duidelijk is welke lijm is toegepast. Hiermee komen we maximaal tegemoet aan de duurzaamheidsambitie in veel projecten.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details