Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Verbeter geluidabsorptie- en isolatie van laagfreqente geluiden!

Verbeter geluidabsorptie- en isolatie van laagfreqente geluiden!

Overlast van laagfrequent geluid, zoals lage brom- en zoemgeluiden, vind je in de industrie maar ook warmtepompen, compressoren, ventilatoren en luidsprekers maken laagfrequent geluid en zijn vaak op kilometers afstand te horen. Dit kan voor veel overlast zorgen. De oplossing ligt vaak in zowel geluidabsorptie maar ook geluidisolatie. In dit soort situaties zijn Soundblox de ideale oplossing vanwege hun uitstekende prestaties in het absorberen van juist díe lage frequenties.

Soundblox voor absorptie en isolatie van lage zoem en bromtonen

Geluidabsorberende materialen absorberen in de meeste gevallen juist het geluid in de hoge frequenties. Het absorberen van lage frequenties is juist moeilijker vanwege de grotere geluidsgolven die laagfrequente geluiden produceren.

Soundblox hebben het voordeel dat deze juist een uitstekende prestatie hebben in het absorberen van geluid in de lage frequenties vanwege de helmholtzresonatoren waarin het geluid wordt opgenomen en zijn energie verliest. Dit effect wordt verhoogt door de mogelijke toepassing van geluidabsorberende plaatjes van minerale wol of duurzame cellulose dan wel katoenvezelmateriaal in verschillende dikten en densiteiten die invloed hebben op de mate van absorptie in speciale frequentiegebieden. Deze akoestische prestaties  kunnen middels akoestische meetbladen worden aangetoond.

Toepassingen

Om deze reden worden Soundblox graag toegepast in fabrieken en machineruimtes maar ook langs spoorwegen en snelwegen, transformatorruimtes, bij warmtepompen en verdere binnen- én buitentoepassingen.

Soundblox zijn tevens uitstekend  geschikt voor toepassing in ruimten  met extreme temperaturen, zoals bij Tata Steel in IJmuiden, waar Soundblox zijn toegepast in een ruimte met een constante temperatuur van 60°C.Ook worden Soundblox graag toegepast in ruimten met extreem vochtige condities (denk aan zwembaden) of waar met agressieve materialen wordt gewerkt.

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Soundblox zijn geluiddempende akoestische betonmetselblokken die speciaal ontworpen zijn voor de akoestische klimaatbeheersing in elke ruimte, zowel in binnen- als buitentoepassingen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details