Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Verffabriek wil waarde toevoegen

Verffabriek wil waarde toevoegen

Pure producten voor duurzame bouw

Familiebedrijf RIGO Verffabriek produceert sinds 1938 een breed aanbod verven, lakken en oliën. Vanuit het eigen technische laboratorium maakt het bedrijf producten die waarde toevoegen, waar ze ook toegepast worden. De STEP Parketlak 2K is hiervan het nieuwste voorbeeld.

“Ik heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de STEP Parketlak 2K”, zegt Niels Dapper, Productontwikkelaar Laboratorium. “In onze STEP productlijn zat al een goede parketlak, maar de laatste jaren zagen we dat er vanuit de markt vraag was naar een isocyanaatvrij product. Het is ons gelukt om een andere soort verharder te vinden, die niet met water reageert en minder schadelijk is. Daardoor heeft de lak ook een langere verwerkingstijd. Onze STEP Parketlak 2K Mat, Satijn en Glans heeft een potlife van maar liefst drie dagen.”

De lak heeft een potlife van maar liefst drie dagen.

Meer tijd door STEP Parketlak

Directeur Machiel van Westerhoven: “Ons laboratorium bestaat uit vijf man, dat is best significant, het geeft ons de slagkracht om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen. Als het lab tevreden is dan laten wij een meesterproef uitvoeren door een aantal klanten die daar voor openstaan. Als zij er ook blij mee zijn dan komt het product op de markt. De reacties op STEP Parketlak 2K waren erg positief, de samenstelling maakt het mogelijk om rustiger te werken er is minder afval. Heel belangrijk is verder dat de uiteindelijke laag met zo sterk en bestendig is.”

STEP Parketlak 2K mat.

De STEP Parketlak 2K is rond 33% biobased, een nieuwe stap in verduurzaming. Van Westerhoven: “Toen mijn broer en ik het bedrijf overnamen, dachten we na over de koers die we wilden volgen. Het begrip duurzaamheid is onderhevig aan erosie, het is één onderdeel van de productmix. Wij willen ons richten op het maken een waardevol product. Hierbij horen sterke kwaliteit, een passende prijs en vergroening. Al deze elementen maken samen het totaalplaatje.”

Waarde van natuurlijke grondstoffen

Hoewel optiek en karakter voor architecten volgens Van Westerhoven erg belangrijk zijn, kijken ook zij kritisch naar het gebruik van grondstoffen. “Lijnolie is nog altijd de beste olie om hout mee te beschermen. Het past bij een authentiek karakter en ons motto om waardevolle producten te maken. Onze SKYLT range zie je bijna niet op hout en met onze SKYLT Overlakbare kleurolie combineren we de uitstraling van olie met de bescherming van lak. De ROYL vloeroliën van 100% plantaardige olie dringen diep ín de poriën van het hout en beschermen daardoor het hout langdurig van binnenuit tegen water en vuil.”

Rigo Verffabriek is in april aanwezig op Material District en in september op Architect@Work. “Hier leggen wij de focus op producten die puur zijn en perfect aansluiten op de duurzame bouw.” Deze beurzen zijn voor RIGO Verffabriek een manier om architecten zelf te benaderen. “Wij willen meer doen dan liters verkopen”, zegt Van Westerhoven stellig. “We willen een gedachtengoed verkopen. Daarin onderscheiden we ons en zijn we voor concurrenten onaanraakbaar. Architecten die dezelfde instelling hebben, die een waardevol product belangrijk vinden, passen bij ons.”

Naast het laboratorium beschikt RIGO Verffabriek ook over een creatief atelier. “Hier kunnen we bestaande producten tweaken, en bijvoorbeeld andere kleuren maken. Onze klanten kunnen hier naartoe komen om dat te materialiseren wat ze in hun hoofd hebben.” 

FICHE VAN PROJECT
  • Project Codarts
  • Locatie Rotterdam
  • Uitvoerende partij Trotse Vloeren

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details