Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Verlichting als essentieel ontwerpelement
In de hoge gewelven hangen decoratieve ringarmaturen.

Verlichting als essentieel ontwerpelement

Van blikvanger tot functionele armaturen

Steeds vaker is verlichting een onderdeel van het totaalpakket waarvoor de architect verantwoordelijk is. Directeur van Novoluce BV, Dick van de Vendel: “Als Novoluce bieden wij een breed scala aan architecturale en decoratieve verlichting, geschikt voor zowel binnen- als buitenruimtes. We zeggen bijna nooit dat we iets niet kunnen leveren. Samen met de architect denken we na over het complete plaatje.”

Pendelarmaturen met up- en downlight geven het gebouw een strakke uitstraling.

Van de Vendel is overtuigd van de bijzondere functie van verlichting in een ontwerp. “Licht is functioneel, maar armaturen vervullen ook een decoratieve rol als essentieel ontwerpelement in creatieve ruimtes. Door gebruik te maken van verschillende armaturen, vormen en montagemogelijkheden kunnen ontwerpers en architecten licht gebruiken als een krachtig instrument om de architectonische kenmerken van een ruimte te benadrukken, de ruimtelijkheid te verbeteren en de esthetiek te versterken.” 

Novoluce richt zich op de import en distributie van verlichting. “Eerst waren onze klanten voornamelijk onafhankelijke lichtontwerpers, in de loop der tijd zijn hier steeds meer architecten bijgekomen. Ons team van experts voorziet hen van informatie over de nieuwste trends en technologieën in de verlichtingswereld.” Novoluce verdeelt de verlichtingsmerken, Lightnet, Light-Point, Chors, Think Paper en Straipu. Deze staan garant voor een breed aanbod aan zowel functionele als decoratieve armaturen. 

Statement maken met strak design

“Light-Point produceert verlichting die niet alleen functioneel is, maar ook een statement maakt in zowel de commerciële als residentiële wereld. De armaturen ademen strak, minimalistisch Deens design. De focus ligt hierbij op ledverlichting van aluminium en unieke mat geanodiseerde afwerkingen zoals messing, titanium, carbonzwart en roségoud.” Light-Point wordt exclusief door Novoluce verdeeld, net als Chors en Lightnet. Volgens Van de Vendel is dit laatste merk bij uitstek gericht op de architect. “Het credo vernieuwend en vooruitstrevend past helemaal bij Lightnet. Het bedrijf gaat erg ver in het meedenken met de klanten en past eventueel technieken aan, zoals gradenbogen en kleuren. Bijna alles is mogelijk en daarnaast is een korte levertijd gegarandeerd.” 

Sociaal-cultureel centrum De Bernardus in Made.

De armaturen van Lightnet werden onder andere gebruikt voor de verlichting van sociaal-cultureel centrum De Bernardus in Made, een project van ETK licht in samenwerking met Totaal installateur Van Dijk. In het pand zijn verenigingen, een bibliotheek, kinderopvangorganisaties en een theaterzaal te vinden. Door een multifunctionele indeling van de ruimtes en aandacht voor zowel functionaliteit als
decoratie, is energiezuinige verlichting toegepast, waarbij de karakteristieke elementen extra worden geaccentueerd. In de hoge gewelven hangen decoratieve ringarmaturen, die niet alleen een visuele blikvanger zijn maar ook zorgen voor een krachtige lichtopbrengst. Pendelarmaturen met up- en downlight geven het gebouw een strakke uitstraling.

“Als Novoluce streven we ernaar om de visie van de architect tot leven te brengen door middel van verlichting”, vat Van de Vendel zijn boodschap samen. “We zijn er om te helpen, bij de zoektocht naar een uniek armatuur voor een specifiek project of om advies te geven over de beste verlichtingsoplossingen. In onze showroom kunnen architecten ons uitgebreide assortiment bekijken en met ons om tafel gaan.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details