Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieur

Verlichting via het bedienen van de app wordt de norm

korte-heuvelstraat-49-73
Van voor tot achter is het pand verlicht.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Klemko Techniek / Alexander van der Wallen

17 januari 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Luxueuze villa heeft nu een warme uitstraling

Klemko Techniek blijft het aanbod van ledverlichting ontwikkelen en verbeteren. Naast armaturen ligt de focus hierbij op lichtbesturingen en aansluittechniek. Het bedrijf mocht een villa op de Kalmthoutse Heide volledig voorzien van verlichting. Hierbij stond het bedieningsgemak via Z-wave centraal.

Alle Klemko verlichting kan op afstand bediend worden.

Danny Miac, accountmanager led lichtbesturingen: “Creativiteit met ledverlichting staat voor ons op de eerste plaats. Daarom ontwikkelen we armaturen die aanpasbaar zijn, om de sfeer in een ruimte te kunnen veranderen als de functie wisselt. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met onze nieuwe modulaire spots. Zij zijn rond, vierkant of rechthoekig en kunnen trimless weggewerkt worden. Het modulaire aspect zit ‘m in de spots, armaturen en accessoires, zoals reflectoren. Deze kunnen gewisseld worden in wit, goudkleur of zwart. Dezelfde spot kan daardoor toch een andere sfeer uitstralen.” 

Volgens Miac heeft dit veel voordelen, bijvoorbeeld voor kantoren. “Kantoren krijgen tegenwoordig snel een andere functie. Onze ledverlichting zorgt dat een armatuur niet meer verwisseld hoeft te worden, maar dat met een kleine aanpassing voor het soort licht gezorgd kan worden, precies passend bij het moment. De reflectoren laten zichzelf eenvoudig verwisselen, zodat de installateur sneller, efficiënter en slimmer kan werken.” 

Voor de verlichting van de villa zijn veel modulaire spots gebruikt met gouden reflectoren.

Eenvoudig bestuurbaar met Smart Home protocollen

Alle Lumiko verlichting, onderdeel van Klemko Techniek, is bestuurbaar met de bekende draadloze Smart Home protocollen, zoals Zigbee, Z-wave, Casambi en Bluetooth. “De vraag naar het bedienen van verlichting via een app blijft groeien. Op deze manier kunnen aanwezigheidsprogramma’s worden ingesteld en kunnen gebruikers hun verlichting op afstand bedienen. Hiermee kan energie bespaard worden. Er is echter nog veel meer te winnen. Denk bijvoorbeeld aan buitenverlichting die dankzij bewegingssensoren alleen aangaat als het nodig is, zodat lichtvervuiling wordt voorkomen.”

Villa wordt rustgevend en warm

Voor de eigenaresse van een villa op de Kalmt-houtse Heide was het op afstand bedienen van verlichting een belangrijke wens. Miac: “In het landhuis zijn vaak gasten aanwezig, dus het is prettig dat de eigenaresse kan controleren of het licht niet onnodig blijft branden. Van voor tot achter hebben wij het pand van verlichting voorzien. Hierbij hebben we veel modulaire spots gebruikt, ditmaal met gouden reflectoren vanwege de warme uitstraling. Op de houten spanten hebben we Faro spotjes aangebracht, die via het witte plafond voor indirecte verlichting zorgen. Het geheel is heel rustgevend en warm geworden, met een luxueuze uitstraling. Tot slot is alle verlichting eenvoudig met Z-wave geïntegreerd in het domotica systeem van de klant. Zij was zeer aangenaam verrast door het resultaat.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details