Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Verlichtingsoplossingen voor kantoren zonder systeemplafond
Performance iN Lighting verzorgde de verlichting voor het nieuwe pand van De Romein.

Verlichtingsoplossingen voor kantoren zonder systeemplafond

Armaturen voor de nieuwe kantooromgeving

“De markt van kantoorverlichting is erg interessant”, zegt Edwin Ekamper, accountmanager van Performance iN Lighting. “Voorheen hadden vrijwel alle kantoren een standaard systeemplafond en daar moest verlichting in. Nu is de trend dat dit plafond steeds meer verdwijnt en mogen wij meedenken over andere oplossingen.”

Pendelarmaturen kunnen ook gecombineerd worden met staande armaturen.

Performance iN Lighting is gespecialiseerd in verlichting voor professionele toepassingen. Alle producten worden ontwikkeld, ontworpen en gemaakt in de eigen fabrieken van het bedrijf. “Kantoorverlichting is een belangrijke tak van ons aanbod”, legt Edwin uit. “Het licht in werkruimtes is bepalend voor het comfort van mensen. Beter zicht heeft een positief effect op het niveau van de concentratie. Wij bieden nog steeds de bekende ledpanelen aan, zij het in wat luxere uitvoering. Deze zijn in inbouw of opbouw variant geschikt voor systeemplafonds. Daarnaast bieden wij echter steeds meer armaturen die geschikt zijn voor kantoren waar de plafonds
er heel anders uitzien.”

De juiste verlichting met zo weinig mogelijk schittering

Systeemplafonds verdwijnen steeds meer uit kantoorpanden. “Het leidingwerk mag tegenwoordig weer gezien worden. Daardoor is het natuurlijk niet meer mogelijk om een led-armatuur eenvoudigweg in te bouwen of aan het plafond te bevestigen. Wij werken daarom steeds meer met pendelarmaturen, bijvoorbeeld uit onze SL serie. Deze profielen zijn mogelijk in erg veel verschillende vormen, waar de ledtechniek in verwerkt is. De pendelarmaturen garanderen de juiste verlichting met zo min mogelijke schittering, conform DIN-norm EN 12464-1. Voor kantoorverlichting bieden wij de keuze uit 4000 of 3000 Kelvin, maar ook tunable white en HCL zijn beschikbaar in een groot aantal armaturen.”

De SL787+ PL toegepast in het nieuwe gebouw van groothandel Robri in Wekerom.

Naast pendelarmaturen hebben we ook staande lampen in het assortiment, die een werkplek nog gerichter verlichten. “Veel van onze armaturen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met beeldschermen. Zij bieden hoge flexibiliteit. Waar je ook wilt zitten, je verhuist de lamp eenvoudig mee. Deze oplossingen winnen langzaam aan populariteit. Wij denken graag met onze klanten mee over de armaturen die het meest geschikt zijn voor hun kantoor. Door het gebruik van pendelarmaturen, eventueel gecombineerd met staande lampen, krijgt de werkruimte een heel andere uitstraling.” 

Lijnenspel waarbij alleen de lichtlijn opvalt

De Romein Group in Veendam wilde voor haar nieuw te bouwen pand een industriële uitstraling en geen standaardoplossing met systeemplafonds. Hier wist Performance iN Lighting volgens Edwin wel raad mee. “Wij hebben een totaalontwerp gemaakt, waarbij we onder meer onze SL764+ gebruikten in pendeluitvoering. Door het armatuur donker te spuiten valt hij weg in het geheel. Zo ontstaat een lijnenspel waarbij alleen de lichtlijn opvalt.” 

Inbouw- en pendelarmaturen in het hoofdkantoor van Warmteservice.

Vanwege de akoestiek zijn plafondeilanden gecreëerd, met hierin de DL Round Maxi. “Deze inbouw downlighters zijn ideaal voor beeldschermwerk en geven net een andere sfeer dan vierkante ledpanelen.” Ook de rest van het gebouw én de buitenruimte zijn door Performance iN Lighting voorzien van de juiste verlichting. Alles is geïnstalleerd door D&W Elektrotechniek uit Veendam en geleverd via Rexel Groningen.  

Kennismaken met het bedrijf kon in september op Architect@Work en kan op 22 en 23 november op Future Lighting. “Wij zijn eind vorig jaar toegetreden tot de GEWISS Group en vanaf september wordt het nieuwe uitgebreide verlichtingsportfolio van GEWISS en Performance iN Lighting samengevoegd. Met hun armaturen voegen we een belangrijke uitbreiding toe aan ons beschikbare aanbod aan oplossingen, waardoor we nog meer verschillende soorten toepassingsgebieden en behoeften kunnen bestrijken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details