Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voor elk gebouw een passende oplossing
Designlijn Siedle Classic toegepast in wooncomplex Erhardtstraße. (Beeld: Det Goeckeritz)

Voor elk gebouw een passende oplossing

Techniek die naadloos aansluit bij esthetiek

Gebruiksvriendelijke technologie gecombineerd met aantrekkelijk design is een belangrijk kenmerk van de deurcommunicatieapparatuur van Siedle. “Voor iedere situatie bieden wij een passende oplossing”, zegt Wim Brusselaers, General Manager van Siedle Benelux. “Zelfs in gepantserd glas kunnen wij onze producten plaatsen.”

Siedle is in thuisland Duitsland en de rest van Europa een toonaangevende fabrikant van gebouwencommunicatietechniek. “Wij zorgen dat onze producten naadloos aansluiten bij de uitstraling van het pand. De architect is een artiest. Als hij een mooie façade ontwerpt, dan wil hij dat deze niet verknoeid wordt. Dit begrijpen wij.” 

In de buurt van Antwerpen verrezen twee bijzondere woontorens waarvoor de architect geanodiseerd aluminium gebruikte. “De woontorens werden hier volledig mee bekleed. De ene in een gelige tint, de ander groen, met glas eroverheen. De architect was op zoek naar een deurintercom die bij zijn ontwerp paste. Wij hebben toen materiaal van de gevel gebruikt om de techniek perfect in te integreren.”

Gepolijste messing intercoms

Ook bij appartementencomplex ‘Erhardt 10’ in München hield Siedle rekening met het gebruikte materiaal. Het pand maakt indruk met zijn buitengewone architectuur. Het ontwerp van Thomas Kröger speelt bewust met historische en hedendaagse referenties. Dit verfijnde design vroeg natuurlijk om hierop afgestemde intercoms. 

“De deurstations van de Siedle Classic designlijn zijn gemaakt van massief, gepolijst messing. Het metaal accentueert het gevelontwerp en is bewust een levend, veranderlijk materiaal. Deurintercoms met dit metalen oppervlak ontwikkelen in de loop van de tijd hun eigen esthetiek.”

Met het geanodiseerd aluminium sluit Siedle precies aan bij de architectuur van de woontoren in Antwerpen. (Beeld: Achim Hatzius)

Er zijn tien van deze deurstations in het wooncomplex Erhardtstraße. Bij de hoofdingang en de negen zij-ingangen worden bezoekers verwelkomd door de video-intercoms van gepolijst messing. Het nieuwe gebouw aan de rand van de wijk Gärtnerplatz, direct gelegen aan de Isar, bestaat uit vier secties, die verbonden zijn door twee binnenplaatsen. In totaal bevinden zich in het gebouw 28 appartementen. De video-intercomsystemen met lasergemarkeerde huisnummers verzenden het deurgesprek met live beeld naar Siedle Basic indoor videostations. De intelligente cameratechnologie van Siedle biedt uitstekend zicht, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden en ’s nachts. Op deze manier worden de bewoners altijd goed geïnformeerd over bezoekers bij de ingang.

Bij hotel Q in Berlijn is te zien hoe Siedle producten ingebouwd kunnen worden in glas.

Gebouwencommunicatie in gepantserd glas

Gevels uit glas stellen bijzondere eisen aan architecten en planners. Dankzij een speciale montagesoort is echter zelfs de inbouw van Siedle Steel in gepantserd glas mogelijk. “Dit is een nog vrij onbekende mogelijkheid”, zegt Brusselaers. “Maar het is er wel één die meer aandacht verdient.”

Zonder additioneel frame of zichtbare bevestiging laat iedere Steel installatie zich in glas inbouwen. In gepantserd glas mogen echter geen grote openingen worden gemaakt. Het plaatsen van de communicatie-installatie in een glasuitsnede of als paneel tussen twee glaselementen, is dan dus niet mogelijk. Daarom ontwikkelde het bedrijf, in samenwerking met een gevelfabrikant, een bevestigingsmethode die voldoende heeft aan kleine, met precisie geplaatste openingen in het glas. Zowel de veiligheidseigenschappen van het gepantserd glas als ook het karakteristieke frameloze voorkomen van de glasinbouw blijven op deze wijze behouden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details