Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voor elk project een passende kunststof kozijnoplossing
Ongeveer vijftig procent van het geveloppervlak van de Rosa Toren bestaat uit glas, gezet in K-VISION Classic kozijnen. (Beeld: Philip Driessen Fotografie)

Voor elk project een passende kunststof kozijnoplossing

Zeer grote glaspartijen, extreem slanke profielen en vlakke dorpels. Maar ook: hoge isolatiewaarden en een uniek kleurgebruik. In hun ontwerpen zoeken architecten graag de randjes op van wat technisch mogelijk is. Voor profine, het bedrijf achter kunststof kozijnenmerk K-VISION, is dit geen enkel probleem. “Met de K-VISION series Classic, Trend, Cube en Cube-City, die via onze partner kozijn-fabrikanten beschikbaar zijn, bieden wij voor iedere bouwstijl een passende en zeer hoogwaardige kozijnoplossing”, vertelt Remco van Overdijk, technisch accountmanager bij profine Nederland. “Bovendien zetten wij hoog in op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Onze innovatieve proCoverTec kleurcoating én 100% circulaire ReFrame kozijnprofiel onderstrepen dit.”

Voor architecten die strakke lijnen en een vlakke aluminium look ambiëren, biedt profine de K-VISION Classic kozijnen. “Deze kozijnen vinden gretig aftrek in onder andere scholen, kantoren en praktijkruimtes”, aldus Van Overdijk. 

“Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is Classic volledig aangepast aan de huidige eisen. Bijvoorbeeld ten aanzien van geluid- en thermische isolatie, terwijl de vormgeving haar kenmerkende vlakke karakter heeft behouden.” Wie iets meer dieptewerking wenst, kan zijn hart ophalen met kozijnserie Trend. “De ontwikkeling van dit profiel, met een 15° afschuining rondom, heeft een revolutie in de kunststof kozijnenindustrie teweeg gebracht. Het profiel wordt in vele woningbouwprojecten toegepast, van nieuwbouw tot renovatie, en is beschikbaar in vele profielvarianten.”

Op het voormalig Norfolk terrein te Scheveningen is gekozen voor kunststof K-VISION kozijnen type Cube.

Niet van hout te onderscheiden

K-VISION Cube is het enige kunststof kozijn in Nederland met een 90° hoek aan de zijkanten én bovenkant. “In combinatie met een 15° afgeschuinde onderdorpel is het kozijn niet van hout te onderscheiden”, aldus Van Overdijk. “De rechte verbinding in de hoeken maakt deze houtlook compleet.” Cube-City biedt exact dezelfde eigenschappen maar dan in combinatie met een schuifraam, zoals je deze regelmatig tegenkomt in de Amsterdamse grachtenpanden en rustieke landhuizen en boerderijen. “Uniek hierbij is dat de techniek én het comfort van een modern draaival-systeem gecombineerd worden met de historische uitstraling van het schuifraam, inclusief het verspringende glasvlak en de unieke rechte profielvorm.”

Lage Uw-waarden

Wie kiest voor K-VISION Classic, Trend, Cube en/of Cube-City, is verzekerd van de best passende uitstraling, mét alle gemakken van kunststof. Denk bijvoorbeeld aan minimaal onderhoud en maximale isolatieprestaties. “De K-VISION kozijnen dragen bij aan een lage energierekening en een aangenaam binnenklimaat, dankzij de uitstekende thermische eigenschappen”, aldus Van Overdijk. “Afhankelijk van de uitvoering zijn Uw-waarden van ca. 1,1 W/m2K met dubbel glas en zelfs ca. 0,8 W/m2K met triple glas mogelijk. Met deze Uw-waarden worden de BENG-eisen van een maximale warmtedoorgang van 1,65 W/m2K ruimschoots overtroffen.” 

Naar wens zijn alle K-VISION kozijnseries ook brandwerend uit te voeren, in 30 en 60 minuten (EW/EI klassering). “De kozijnen zijn verkrijgbaar in een breed gamma kleuren, inclusief onze innovatieve proCoverTec kleurcoating. Uniek is bovendien de duurzaamheid van onze kozijnen. Niet alleen zaagafval en reststukken, maar ook oude kozijnen uit sloop- of renovatieprojecten worden actief door ons ingezameld en verwerkt tot granulaat, dat we opnieuw als grondstof inzetten. Bij profine wordt niets weggegooid of gedowngraded. Grondstoffen worden op een gelijkwaardig niveau opnieuw ingezet in onze productie, zonder in te boeten aan kwaliteit. Zo hebben al onze producten een functionele levensduur van ten minste 50 jaar!”

Wie iets meer dieptewerking wenst, kan zijn hart ophalen met kozijnserie Trend, zoals bij project la Vie in Katwijk.

Kiwa Covenant Circulair Ondernemen

In 2019 en 2020 heeft een onafhankelijke certificeringsinstantie de recyclestromen van profine nauwgezet geanalyseerd en vastgelegd. 

“Op basis hiervan hebben wij in het voorjaar van 2020 en als allereerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen in ontvangst mogen nemen. Een geweldige waardering én bewijsvoering voor ons bedrijfsdoel, namelijk om met K-VISION kozijnen een bijdrage te leveren aan een betere wereld. In de markt zien we een snel groeiende vraag van aannemers, opdrachtgevers én architecten om (volledig) circulair te bouwen. K-VISION sluit daar aantoonbaar bij aan.”

In het Zaanhotel in Zaandam is gekozen voor K-VISION kunststof kozijnen type Trend HVL.

100% circulair

Inmiddels kan het volledige K-VISION productgamma van profine in meer of mindere mate met circulair granulaat worden vervaardigd. “Het percentage is onder andere afhankelijk van het type profiel en de hoeveel gerecycled materiaal dat op elk moment beschikbaar is”, benadrukt Van Overdijk. 

“Sinds begin 2020 beschikken wij zelfs over een kozijnprofiel dat 100% uit gerecycled materiaal bestaat: K-VISION ReFrame. Dit kozijnprofiel beschikt over dezelfde technische eigenschappen als een ‘virgin’ profiel, met uitzondering van de UV-bestendigheid. Om ook deze stabiliteit te borgen, wordt het profiel rondom voorzien van de proCoverTec kleurcoating. Dit resulteerde tevens in een luxe, matsatijnen look & feel, die door de markt zeer op prijs wordt gesteld.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details