Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voor elk project een unieke lamp
In het assortiment van Bailey bevinden zich veel bijzondere vormen.

Voor elk project een unieke lamp

Bijzondere lichtbronnen als eyecatchers

“Veel mensen weten niet half hoeveel lichtbronnen er wel zijn en wat je ermee kunt doen”, begint Koen de Graaf, Sales & Marketing Director van Bailey Electric & Electronics. “Wij willen dat dát niet vergeten wordt en specialiseren ons daarom in een enorm aanbod van deze lichtbronnen, die echte eyecatchers in een project zijn.”

In een handomdraai een bijzondere sfeer, die helemaal past bij de ruimte. Dát is volgens Bailey mogelijk met de lichtbronnen van het bedrijf. “De opkomst van ledverlichting bracht allerlei nieuwe mogelijkheden met zich mee. In 2016 begonnen we met het maken van bijzondere lichtbronnen met led, op basis van de kogeldraad gloeilamp.” Dit doet Bailey met verschillende, veelal zelf ontwikkelde, Bailey Lights merken. Onder het merk Spiraled vallen lichtbronnen die sterk doen denken aan een originele gloeilamp, maar denk ook aan de flesvormige serie Bottled. 

Een lichtbron in de vorm van een kogelvis.

In het assortiment van Bailey bevinden zich echter nog veel meer bijzondere vormen: van een hart, een theepot, een vogel tot aan een kogelvis. Dit is nog maar een kleine greep uit het totale aanbod, dat ook de klassieke lichtbronnen omvat die meestal verstopt zitten in een armatuur. Dit is met deze producten echter zeker niet het geval. “We willen graag meer bekendheid creëren voor deze lichtbronnen, die bij elk project passen en makkelijk te wisselen zijn. Verander je je restaurant? Dan kies je gewoon een andere vorm of kleur.” 

Spelen met het filament 

Door de nieuwe mogelijkheden die led biedt, komt Bailey nu met de Spiraled laser en ring. “Eigenlijk spelen we met het filament, dat niet de glasvorm, maar juist de contouren tekent. Dit is de nieuwste trend. Doordat wij de assemblage zelf doen is serieproductie minder belangrijk geworden, we kunnen snel op nieuwe trends inspelen. Dat begon met glasvormen, daarna volgden kleuren en nu maken we met het filament vormen zoals een kerstboom of een hartje. Wij stappen in nichemarkten die voor anderen niet interessant genoeg of te specifiek zijn.”

De flexibiliteit van het bedrijf is één van de kernwaarden van Bailey. Daarnaast staan de service, het brede assortiment en het databeheer centraal. “Niet alleen onze lampen zijn speciaal. Door de jaren heen hebben we een enorme database opgebouwd met meer dan 45.000 artikelnummers. Zo vindt de klant vrijwel altijd het product dat hij zoekt, of een passend alternatief.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details