Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voor elke gevel wat wils

Voor elke gevel wat wils

Dat bij Aliplast alles onder één dak gebeurt, geeft veel vrijheid om aanpassingen te doen aan de bestaande systemen. Zo kan de architect zijn eigen look en feel aan een gebouw geven. 

De Aliplast MC-Wall is een complete vliesgevel, uitgevoerd als traditionele vliesgevel of structureel beglaasde gevel. Marc Mulders, Sales Manager Nederland:  “De MC-Wall zorgt voor een natuurlijke lichtinval en voorkomt wind- en waterinfiltratie. De vliesgevel  is geschikt voor de bouw van moderne gevels met zowel eenvoudige als complexe vormen.” 

De vliesgevel bestaat uit veel glas, met weinig profiel. Desondanks kan de MC-Wall  zonder steunpunt zeven meter overspannen. 

Veel esthetische en technische opties

Mulders: “Deze vliesgevel voldoet aan de hoge eisen op vlak van wind- en waterdichtheid, thermische isolatie, akoestiek, inbraakwerendheid en brandwerendheid (tot EI120).” Er zijn tal van esthetische en technische opties mogelijk, zoals zichtbaar raster – horizontale of verticale frames – VEC (glas buitenkant verlijmd) – daken – verborgen vleugels – parallel openende vleugels – uitzetzakramen en meer. Het systeem is geschikt voor alle types ondoorzichtige of beglaasde vullingen, tot 600 kg. 

Voor wie zoekt naar aluminium gevelbekleding met een moderne uitstraling is er Deco Wall. Volgens Aliplast is dit systeem minimalistisch, stabiel en onderhoudsvriendelijk De basis is een profiel dat tegen de gevel gemonteerd wordt. Vervolgens bepalen afwerkingsprofielen de uitstraling. Mulders: “Architecten en eindgebruikers hebben keuze uit vier verticale en één horizontaal afwerkingsprofiel en een compleet kleurengamma. De onzichtbare bevestiging en rechte lijnen zorgen voor een zeer strakke, moderne en hoogwaardige uitstraling.”

Aliplast Aluminium Systems ontwikkelt en produceert aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen, vliesgevels en gevelbekleding. Dit doet het bedrijf helemaal in het Belgische Lokeren, van perspaal tot transport. Dit zorgt voor hoge kwaliteit, flexibele werkwijze, snelle levertijden én minimale CO2-uitstoot.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details