Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Exterieur

Voor elke gevel wat wils

Imagem10 kopiëren

20 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dat bij Aliplast alles onder één dak gebeurt, geeft veel vrijheid om aanpassingen te doen aan de bestaande systemen. Zo kan de architect zijn eigen look en feel aan een gebouw geven. 

De Aliplast MC-Wall is een complete vliesgevel, uitgevoerd als traditionele vliesgevel of structureel beglaasde gevel. Marc Mulders, Sales Manager Nederland:  “De MC-Wall zorgt voor een natuurlijke lichtinval en voorkomt wind- en waterinfiltratie. De vliesgevel  is geschikt voor de bouw van moderne gevels met zowel eenvoudige als complexe vormen.” 

De vliesgevel bestaat uit veel glas, met weinig profiel. Desondanks kan de MC-Wall  zonder steunpunt zeven meter overspannen. 

Veel esthetische en technische opties

Mulders: “Deze vliesgevel voldoet aan de hoge eisen op vlak van wind- en waterdichtheid, thermische isolatie, akoestiek, inbraakwerendheid en brandwerendheid (tot EI120).” Er zijn tal van esthetische en technische opties mogelijk, zoals zichtbaar raster – horizontale of verticale frames – VEC (glas buitenkant verlijmd) – daken – verborgen vleugels – parallel openende vleugels – uitzetzakramen en meer. Het systeem is geschikt voor alle types ondoorzichtige of beglaasde vullingen, tot 600 kg. 

Voor wie zoekt naar aluminium gevelbekleding met een moderne uitstraling is er Deco Wall. Volgens Aliplast is dit systeem minimalistisch, stabiel en onderhoudsvriendelijk De basis is een profiel dat tegen de gevel gemonteerd wordt. Vervolgens bepalen afwerkingsprofielen de uitstraling. Mulders: “Architecten en eindgebruikers hebben keuze uit vier verticale en één horizontaal afwerkingsprofiel en een compleet kleurengamma. De onzichtbare bevestiging en rechte lijnen zorgen voor een zeer strakke, moderne en hoogwaardige uitstraling.”

Aliplast Aluminium Systems ontwikkelt en produceert aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen, vliesgevels en gevelbekleding. Dit doet het bedrijf helemaal in het Belgische Lokeren, van perspaal tot transport. Dit zorgt voor hoge kwaliteit, flexibele werkwijze, snelle levertijden én minimale CO2-uitstoot.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details