Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Vooraf integreren van zonwering is beter dan achteraf…’
Project met markisolettes en buitenjaloezieën.

‘Vooraf integreren van zonwering is beter dan achteraf…’

WAREMA is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zonwering en buitenlevenproducten. Het is één van de grote spelers in die markt. Het bedrijf heeft in Weert een showroom – Sun Center – geopend voor Nederland, het aangrenzende deel van Duitsland, België en Luxemburg. “Een belangrijke focus ligt natuurlijk op de zonweringwereld”, zegt directeur Roelof Rozema van WAREMA Nederland. “Maar we zijn er nadrukkelijk ook voor de architect en andere bouwprofessionals.” 

Roelof Rozema. (Beeld: Thijs Pubben.)

Onder andere vanwege Bijna Energie Neutraal Bouwen – BENG – is het belangrijk om zonwering al vanaf de beginfase in een bouwtraject mee te nemen, benadrukt Rozema. “BENG 1 gaat over de energiebehoefte van woningen en gebouwen, bijvoorbeeld voor verwarmen en koelen. Door de intelligente toepassing van zonwering kan de opwarming grotendeels worden voorkomen, waardoor de energiebehoefte voor met name het koelen sterk vermindert.” Architecten en andere bouwprofessionals kunnen in het Sun Center in Weert terecht voor deskundig advies hierover. Daarnaast heeft WAREMA in Nederland twee adviseurs op de weg die bouwprofessionals bezoeken om te adviseren over de toepassing van zonwering, maar desgewenst ook over buitenlevenproducten. “We zijn steeds meer buiten, en dat niet alleen vanwege corona”, constateert Rozema. “Het buitenleven heeft al eerder een vlucht genomen, zowel in de horeca als in de privéomgeving. Onze terrasoplossingen zorgen ervoor dat de buitenruimte een comfortabel verlengstuk wordt van de binnenruimte, zowel thuis als bij café of restaurant.” 

Project met buitenjaloezieën.

WAREMA doet er alles aan om zonweringspecialisten, architecten en andere bouwprofessionals zo goed mogelijk te ondersteunen bij de keuze voor zonwering- of buitenlevenoplossingen. Behalve het Sun Center en de adviseurs op de weg biedt WAREMA ook – online – tools aan. Zoals bijvoorbeeld een productconfigurator, waarmee een realistische voorstelling van de WAREMA-producten wordt gegeven, exact naar wens geconfigureerd. Of een tool waarmee exact de hoeveelheid zon op een gevel met een bepaalde oriëntatie kan worden bepaald. “Om bouwprofessionals te helpen, bieden we ook bestekteksten – zowel voor particuliere projecten als utiliteitsbouw – en BIM-bestanden aan”, aldus Rozema. 

Steeds vaker zitten de adviseurs van WAREMA in een vroeg stadium bij bouwvergaderingen aan, omdat het vooraf integreren van zonwering nu eenmaal beter is dan het achteraf toevoegen. Motorisering en – automatische – besturing kunnen dan ook worden meegenomen, omdat een automatische, weersafhankelijke besturing onmisbaar voor de optimale energie-efficiëntie van een zonweringinstallatie. 

Alle WAREMA producten komen in de showroom aan bod, ook hoekoplossingen voor rolluiken en buitenjaloezieën. (Beeld: Thijs Pubben.)

“Als het om zonwering – en het buitenleven – gaat, is het ons doel om architecten en andere bouwprofessionals zo goed mogelijk te ondersteunen”, vat Roelof Rozema samen. “We zijn daarvoor optimaal toegerust, omdat we alle kennis, alle instrumenten én een complete productrange in huis hebben.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details