Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voorkom geluidsoverlast op daken, plaats een geluidsscherm!
De geluidsschermen van ModuBar BV zijn modulair op te bouwen, waardoor voor ieder dak en voor iedere projectsituatie een passende, effectieve oplossing gemaakt kan worden.

Voorkom geluidsoverlast op daken, plaats een geluidsscherm!

Niet alleen bij nieuwbouwprojecten, maar ook bij bestaande gebouwen waar luchtbehandelingskasten, airco-units, warmtepompen of andere installaties worden geplaatst, moet goed rekening worden houden met de geldende, strenge geluidseisen. Wanneer de units teveel geluid produceren, biedt een geluidsscherm op het dak een oplossing om de installaties tóch en op vol vermogen te kunnen benutten. 

ModuBar BV (een onderdeel van Kokosystems BV) kan hier uitstekend in voorzien, vertelt projectmanager Arjan Kick. “Onze schermen garanderen een hoge geluidsabsorptie (Dla = 11 tot 17dB(a)) en geluidsisolatie (Rw = 30dB(a)), waardoor gebouweigenaren ook aan de (nieuwste) geluidseisen voldoen. Bovendien zijn onze geluidsschermen esthetisch én kostentechnisch zeer interessant.”

De geluidsschermen van ModuBar BV zijn modulair op te bouwen, waardoor voor ieder dak en voor iedere projectsituatie een passende, effectieve oplossing gemaakt kan worden, aldus Kick. “Aan de basis van de geluidsschermen ligt steevast een verzinkt of gepoedercoat stalen frame, waartussen kant-en-klare panelen worden aangebracht. Ieder paneel is aan de binnenzijde voorzien van een absorberende laag minerale wol, afgewerkt met een kunststof PE-net en staalgaas. De achterzijde van de panelen wordt standaard uitgevoerd met een gecoate staalplaat, die in diverse kleuren geleverd kan worden. Naar wens zijn bovendien zinken felsplaten, golfplaten en damwand profielplaten leverbaar. Dit zijn stuk-voor-stuk materialen die ook worden toegepast voor wandafwerking, waardoor één aantrekkelijk en esthetisch geheel ontstaat. Ook zijn panelen met gerecyclede kunststof buizen en kokosvezels leverbaar, waarop natuurlijke begroeiing zich uitstekend kan hechten.” 

Zowel de stalen kolomstijlen, frames als geluidsschermen van ModuBar BV kunnen in diverse RAL-kleuren worden afgewerkt. “In overleg zijn ook andere materialen en afwerkingen mogelijk.”

De geluidsschermen van ModuBar BV zijn modulair op te bouwen, waardoor voor ieder dak en voor iedere projectsituatie een passende, effectieve oplossing gemaakt kan worden.

Plaatsing en montage

Ook voor de plaatsing en montage hebben architecten, aannemers en eindgebruikers ruime keuze, afhankelijk van het gebouw en de dakconstructie. “Bij betonnen breedplaatvloeren kunnen de geluidschermen eenvoudig met chemische ankers aan de dakconstructie worden verlijmd”, aldus Kick. “Bij nieuwbouw worden deze werkzaamheden veelal uitgevoerd voordat het dak wordt gesloten, terwijl bij bestaande bouw de dakisolatie deels wordt weggesneden. Ook een interessante optie is om de kolomstijlen vast te bouten aan de bestaande of nieuwe staalconstructie. Bij schermen tot een hoogte van 2,0 meter kunnen losse betonblokken worden geplaatst waarop de kolomstijlen worden bevestigd.”

Zowel voor bestaande als nieuwe situaties

De geluidsschermen zijn uitstekend toe te passen in bestaande situaties, benadrukt hij. “Het liefst komen we echter al in de voorbereidende fase van het project met de architect en/of aannemer in contact, zodat de constructie van de geluidsschermen optimaal kan worden afgestemd op de constructie van het gebouw. In dit geval kan aanzienlijk op de uitvoeringskosten worden bespaard.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details