Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voorlopers in verlichting maken het verschil op Future Lighting 2023
Langs de stands lopen, je oriënteren en… netwerken!

Voorlopers in verlichting maken het verschil op Future Lighting 2023

Met ijzersterk contentprogramma

Met de lancering van Future Lighting is vorig jaar een belangrijke stap genomen om nieuwe mogelijkheden van licht en verlichting in de breedte onder de aandacht te brengen. Internationaal event organiser Easyfairs heeft de krachten gebundeld met brancheorganisaties NSVV, Groen Licht Vlaanderen en IBE-BIV om voor de Nederlandse en Belgische markt een niche event speciaal voor lichtprofessionals op te zetten.

De evenementenhal in Gorinchem zal ongetwijfeld weer helemaal vollopen met vele belangstellenden.

En dat is goed gelukt! Want, gedurende twee dagen, op 22 & 23 november 2023 worden architecten, gebouweigenaren, installateurs en overige lichtprofessionals bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Het event, dat een hoogwaardig contentprogramma kent en een expo met 60 toonaangevende marktpartijen, wordt georganiseerd in Next Level van Evenementenhal Gorinchem.

Vanzelfsprekend veel interactie om van te leren.

Irma de Hoon, Business Unit Director van Easyfairs legt uit waarom deze branche een eigen event verdient: “Easyfairs organiseert al jaren in veel Europese landen bouwgerelateerde events die een bredere doelgroep aanspreken. Met de organisatie van Future Lighting gaan we de diepte in. Verlichting is geen bijzaak, maar draagt in belangrijke mate bij aan verduurzaming en productiviteit, mits deze goed wordt toegepast. Daar is specifieke kennis en doorontwikkeling van producten voor nodig. Doordat we alle belangrijke spelers uit de markt jaarlijks twee dagen in Gorinchem samenbrengen, vindt acceleratie van die doorontwikkeling plaats. Architecten en lichtprofessionals die mee willen denken, input leveren, openstaan voor nieuwe invalshoeken en zich laten inspireren, zijn van de partij.”

Natuurlijk staat er weer een mini-symposium op het programma.

Contentprogramma

Ook het event zelf kent een belangrijke doorontwikkeling sinds de lancering in november 2022. Irma licht toe: “Het contentprogramma, dat door NSVV, Groen Licht Vlaanderen en IBE-BIV wordt opgezet, is vorig jaar erg goed ontvangen door de doelgroep van het event. Ook dit jaar is een uitstekend programma samengesteld, onder andere met keynote spreker Elena Scaroni van Lighting Europe. Verder wordt in samenwerking met Stichting LightRec een mini-symposium georganiseerd over circulariteit.”

Natuurlijk is een goed gesprek over de details ook mogelijk!

Naast het kwalitatief contentprogramma zijn er nog twee belangrijke specials op de beursvloer, zo vervolgt Irma. “Bezoekers kunnen namelijk een bezoek aan het event combineren met andere werkzaamheden, dankzij de speciaal ingerichte co-working area, waar in een rustige, comfortabele setting gewerkt kan worden. Als derde introduceren we dit jaar de Proeftuin. De tuin presenteert nog onbekende bedrijven die de potentie hebben uit te groeien tot nichespelers. Het kan gaan om innovators, maar ook om licht adviesbureaus die meer willen vertellen over hun aanpak.”

Een bezoek in Gorinchem levert ook letterlijk ervaringen op.

Acceleratie van de sector

Op expogebied kent het event ook een doorontwikkeling met een verdubbeling van het aantal exposanten, maar vooral met een extra kwaliteitsimpuls dankzij nieuwe namen als Trilux en Etap. Daarnaast zijn brancheorganisaties NLA en Techniek Nederland ook aanwezig op het event, waarmee de gehele keten is vertegenwoordigd. 

Kennis delen op de stands: de essentie van een beurs.

“Dat is waardevol en zeker ook essentieel voor die acceleratie van de sector”, zegt Irma de Hoon: “Nu de gehele lichtkoepel is vertegenwoordigd op Future Lighting, worden alle facetten in de keten belicht. Kwaliteit in de keten is een belangrijke focus voor de lichtkoepel en daar wordt met een mooi afzonderlijk initiatief tijdens het event nog extra aandacht aan besteed. Ik kan daar op dit moment nog niets over zeggen, maar dat we ook dit jaar met Future Lighting impact gaan maken, is zeker een belofte.”

Meer informatie over het event en de mogelijkheid voor registratie als bezoeker is te vinden op www.future-lighting.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details