Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Vrije doorgang aan de gevel met  exclusief vouwdeursysteem

Vrije doorgang aan de gevel met exclusief vouwdeursysteem

Eenvoudig te monteren, vederlicht te bedienen, inbraakwerend en optimaal wind- en waterdicht.

Het Centor-vouwdeursysteem heeft het allemaal in zich. Burghouwt is importeur van het van origine Australische vouwdeursysteem dat zorgt voor een volledig vrije doorgang aan de gevel – zonder storende elementen. Burghouwt levert Centor aan timmerfabrieken en aannemers als complete systeemoplossing. Rob van Baars, commercieel manager bij Burghouwt: “Van de woonkamer zo het terras op of de tuin in, dat kan met het Centor-vouwdeursysteem. Met een Centor-pui gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. De vouwwijze van Centor biedt vrije doorgang, een panoramisch uitzicht en veel extra daglicht in het interieur.

Absolute meerwaarde

Centor onderscheidt zich van alle andere schuif- en vouwsystemen voor aan de gevel. Centor levert architecten daarmee bijzondere ontwerpmogelijkheden en eindgebruikers meerwaarde in de vorm van een bijzondere ruimtebeleving. Niet alleen thuis, maar ook op de werkplek. “De robuuste kwaliteit van het Australische vouwdeursysteem leent zich uitstekend voor intensief gebruik in een bedrijfs- of kantooromgeving, in winkels en horeca”, aldus Van Baars.

Levering van het hele pakket

Burghouwt is importeur voor de Benelux van het Centor-vouwdeursysteem. De groothandel met hoofdvestiging in Arnhem levert timmerfabrieken het complete Centor-systeem als pakket, inclusief geleiders, deurrollers, scharnieren, sloten en kantschuiven. “Zo ontzorgt Burghouwt de timmerfabrieken met een systeemoplossing van hoge kwaliteit die eenvoudig te monteren is”, legt Van Baars uit. “Klanten hebben daarbij de keuze tussen een bovenhangend vouwdeursysteem (met E3- en E4-beslag) en de onderlopende variant (met F3-beslag).”

Eigen onderdorpeloplossing

De onderlopende oplossing biedt een aantal voordelen. Zo zijn zware draagconstructies overbodig. Met het F3-beslag kan Centor ook worden toegepast in puien met bovenlichten, in aanbouwen en binnenpuien. n deze variant leent het Centor-vouwsysteem zich voor een deurenschema tot zestien deuren van 1,00 meter breed, 2,70 meter hoog en 80 kilo zwaar.

Van Baars licht toe: “Voor het binnenvouwende, onderrollende F3-beslag ontwikkelden we een nieuwe aluminium onderdorpel, voorzien van een speciale constructie voor de afvoer van (dweil)water naar buiten.”

centor-blaricum_07-kopieren

Voor timmerfabrieken levert Burghouwt het vouwwandsysteem van Centor met de in eigen beheer
ontwikkelde BA2000 – een ‘timmerfabriekvriendelijke’ sluiting met een fraaie knopcilinder.

 

Esthetisch, duurzaam en bekroond

Het vouwdeursysteem heeft daarnaast op esthetisch vlak ook veel te bieden. Niet voor niets won de Australische geveloplossing de internationaal hoog aangeschreven Red Dot Design Award. Met binnen robuust, duurzaam en sfeervol eiken (behandeld of onbehandeld) en buiten strak en onderhoudsarm aluminium. In 2019 werd ook de elegante S4 zon- en insectenwering van Centor bekroond met een Red Dot Award.

Alle ruimte voor eigen wensen

“Bij het E3-beslag is de maximale deurhoogte voor het Centor-vouwdeursysteem 3,6 meter. De maximale deurbreedte bedraagt 1,2 meter. Het maximale toegestane deurgewicht ligt op maar liefst 115 kilo. Dat biedt opdrachtgevers en gebruikers alle speelruimte om een pui toe te snijden op de eigen wensen en eisen, bijvoorbeeld als het gaat om de beste deurverdeling of de inzet van triple glas”, aldus Van Baars.

Onderhoudsarme railgeleiding

Centor-deuren glijden over een rail naar de uiterste randen van het kozijn, waar de deuren compact samenvouwen. Zo ontstaat een naadloze vrije doorgang in de gevel. Centor-deuren kunnen naar binnen of naar buiten vouwen. De geleiding is onderhoudsarm, geruisloos en licht te bedienen. Het systeem is wind- en waterdicht en makkelijk nastelbaar. Centor kan ook worden ingezet als scheidingswand in interieurs.

‘Timmerfabriekvriendelijke’ sluiting

“Voor timmerfabrieken levert Burghouwt het vouwwandsysteem van Centor met de in eigen beheer ontwikkelde BA2000 – een ‘timmerfabriekvriendelijke’ sluiting met een fraaie knopcilinder. Zo kunnen timmerfabrieken het Centor-systeem eenvoudig en doeltreffend gebruiken voor hun eigen deuren”, zegt Van Baars tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details