Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Wanddecoratie op maat en duurzaamheid hoog in het vaandel
Ook in toiletruimten wordt wanddecoratie van Tachup toegepast.

Wanddecoratie op maat en duurzaamheid hoog in het vaandel

Inspiratieboek vol unieke oplossingen staat ook op het programma

Investeren in een recreatiewoning is momenteel zeer populair. Dit betekent veel werk voor Tachup, specialist in (wand)decoratie voor B2B projecten. “Er worden veel nieuwe woningen gebouwd en bestaande huisjes vernieuwd. Voor deze projecten lever ik (wand)decoratie op maat”, zegt Martin Groenewege, eigenaar van Tachup Deco Projecten.

Van vloer tot plafond… Tachup stelt zich tot doel om de decoratie volledig te ontzorgen. “Wij zijn de spin in het web, op veel gebieden hebben wij oplossingen al helemaal in huis. We zijn immers gespecialiseerd in het bedrukken van veel verschillende oppervlakken, aluminium dibond, populieren hout, textiel, canvas, acrylaat of HPL panelen.” 

Tachup beschikt echter ook over veel contacten om andere decoratieve wensen te vervullen. “Architecten en ontwikkelaars gaan met ons in zee omdat ze vertrouwen hebben in onze kennis en slagkracht. Ik ga met hen aan tafel en inventariseer waar de behoefte ligt. De keuze van het materiaal, het product, de printtechniek, duurzaamheid en de prijs, alles komt aan bod. Ik ben eigenlijk een spin in het web, die zaken elders uitzet om tot het gewenste resultaat te komen. Tachup levert dus niet één product, maar oplossingen op maat.”

Mooi uitzicht vanaf de eettafel.

Duurzame producenten

Bij de zoektocht naar de beste decoratieve artikelen werkt Tachup met producenten uit Nederland en Duitsland. “Daardoor is de achtergrond van de producten altijd duidelijk. Ik kies voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Dan gaat het over materiaal dat hergebruikt kan worden, het toepassen van eco-inkt enzovoorts.” 

Tachup werkt al een jaar of 25 voor Landal en levert vrijwel alles op decoratie gebied. Van fotobehang en wanddecoratie tot het printen op tafels. “Stylisten weten meestal al welke beelden zij willen en in welke stijl. Wij toetsen dan of die beelden geschikt zijn en op welk materiaal we dit aan kunnen brengen. Als ze iets op hout willen, kan dat dan? Is dit inderdaad de uitstraling die ze zoeken? Welke bewerking is nog nodig?”

Lockers met afbeelding.

Meedenken en ontwikkelen

Waar nodig realiseert Tachup ook volledig nieuwe oplossingen. Zo was er voor een project in Eerbeek vraag naar led-verlichting achter een decoratief paneel. “De bestaande oplossingen waren echter niet wat we zochten”, aldus Groenewege. “Samen met een verlichtingsproducent met wie ik vaker samenwerk, hebben we daarom een hele nieuwe oplossing ontwikkeld. Dit is zo goed geslaagd dat de producent het zelf ook in zijn assortiment op gaat nemen.” Op deze manier neemt Tachup de opdrachtgever werk uit handen. “Ik verzorg het contact met de klant en ben in feite een externe verlenging van de organisatie.”

Volgens Groenewege heeft dit veel voordelen. “Hoe fijn is het om een onderdeel uit te besteden dat daardoor niet op de organisatie drukt. Wie met mij in zee gaat weet, dat we het doen op de manier die de opdrachtgever wil. Elk project is uniek, daarom hebben wij ook geen vast aanbod. Eind oktober brengen we echter wel een inspiratieboek uit. Hierin worden eerdere projecten op kunstzinnige manier weergegeven, zodat andere klanten inspiratie op kunnen doen voor hun project. Hierin is zichtbaar wat de (vele) mogelijkheden zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details