Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Wat de klant bedenkt, kunnen wij produceren

Wat de klant bedenkt, kunnen wij produceren

Twee entiteiten met een eigen specialisatie op het gebied van wanden. Vanaf dit jaar zullen beide bedrijven nog meer samensmelten. Personeel neemt taken van elkaar over en de klant vaart er wel bij. De service en levering kan door deze volgende stap nog sneller en beter verlopen.

“We gaan beide onderdelen echt tot één geheel smeden”, zo trapt directeur en mede-eigenaar Fred Mak het gesprek af. Samen met commercieel managers Vincent Verweij en Martijn Zellman vertelt hij het verhaal over deze volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf, maar ook over de huidige trends in de markt die anno 2021 van belang zijn. “Wij kunnen iedere klant in elke stap van het bouwproces bedienen”, aldus Martijn Zellman. “Van tekening tot productie tot levering kunnen wij de opdrachtgever adviseren en begeleiden.” 

Eigen specialiteit

Sepawand staat al bijna 50 jaar bekend als ontwikkelaar, leverancier en installateur van systeemwanden en deuren. Verplaatsbare oplossingen die ruimtes op perfecte wijze kunnen indelen. In de afgelopen jaren nam het aantal mogelijkheden in het assortiment steeds verder toe. Aspecten als duurzaamheid, sfeer en geluidwerendheid zijn steeds belangrijker geworden. De markt vraagt om meer diversiteit op het gebied van esthetiek en techniek. Sepawand blijft daar telkens weer op inspelen. 

Mak: “Deze twee bedrijven zijn al decennialang in dezelfde markt actief. Door nog intensiever samen te werken kunnen we de klant nog beter van dienst zijn. Sepawand is altijd sterk geweest in productie van de wanden en heeft al jaren een aantal grote bedrijven als klant. Denk aan UWV, Wehkamp, ABN AMRO en Schiphol. Wandenservice stond altijd bekend als partner die wanden kon plaatsen en verplaatsen. Een echt servicegericht bedrijf dat zorgde voor snelle levering en plaatsing. Voortaan is het personeel van de complete holding dus nog breder inzetbaar. ”

Geen beperkingen

Zoals gezegd is het assortiment wanden in de afgelopen jaren enorm gegroeid. De opdrachtgever bepaalt de uitstraling en geeft zijn wensen door. Het zijn wensen waar Sepawand uitstekend aan kan voldoen. Alle wanden worden in eigen beheer geproduceerd, precies zoals de klant het voor ogen heeft. 

“Onze opdrachten komen op diverse manieren binnen”, zo laat Vincent Verweij weten. “Soms gebeurt dat via een aanbesteding. Soms is er een directe aanvraag. Het kan gaan om nieuwbouw, maar ook bij renovaties of verbouwingen kijken wij mee. Samen met de klant nemen we bouwtekeningen of het bestek door en overleggen we net zo lang tot een bepaalde type wand het beste overeenkomt met de wens van de opdrachtgever. Wij durven te stellen: wat de klant bedenkt, kunnen wij produceren. Er zijn ongekend veel mogelijkheden om ruimtes op juiste wijze in te richten.”

Copyright Roos Aldershoff www.roosaldershoff.nl

De ruimte na corona

Tegenwoordig zijn zowel glazen wanden als binnenwanden met een speciale opdruk bijzonder geliefd. Daarbij kan de klant kiezen voor een foto of een speciaal ontwerp. Verweij denkt dat ruimtes in kantoren na de coronacrisis anders gebruikt worden. “Wij merken nu al dat door de toename van thuiswerken veel bedrijven zoekende zijn. Wat is de juiste indeling voor het kantoor in deze nieuwe tijd? Vergaderruimtes zullen een andere indeling krijgen, maar ook ruimtes met reguliere werkplekken. Dankzij ons brede assortiment zijn wij in staat om met de klant mee te denken en een passende oplossing te bieden.” 

Zellmann knikt bevestigend en vult zijn collega aan. “Eigenlijk ontstaat er ook steeds meer vraag naar sfeer en gezelligheid. Het gebruik van fotoprints of speciale types folie zien we steeds vaker terugkomen. Bij Sepawand hebben we de mogelijkheid om alle wanden te bedrukken en vervolgens in een aantal gewenste panelen te maken. Het kantoor van nu is transparanter en dient ook steeds vaker als ontmoetingsplek. Daarbij is sfeer essentieel.”

Diversiteit aan klanten

De klantenkring van Sepawand is enorm breed. Behalve kantoren levert deze wandenspecialist ook aan scholen, tandartspraktijken, industriële bedrijven, sportaccommodaties en meer. Vaak gaat het om verplaatsbare scheidingswanden die prefab zijn afgewerkt. Iedere klant heeft daarbij zijn eigen wensen en eisen. Mak: “Een school zal bijvoorbeeld veel meer met beschadigingen aan wanden te maken krijgen dan een reguliere kantoorruimte. De jeugd is beweeglijker en minder voorzichtig. Dan is het belangrijk dat een wand snel te verwisselen is. Op die momenten komen de specialisten van Wandenservice in actie. Daarnaast zijn we steeds vaker actief in projecten. Veel bedrijven zijn ons al decennialang trouw. Zo kregen wij recent een grote opdracht van baggerbedrijf Boskalis; al jaren een trouwe klant. Zij hadden voor een nieuw pand behoefte aan 2.000 vierkante meter wanden. Dat is een grote opdracht waar wij graag aan voldoen.” In het kader van duurzaamheid worden wanden ook steeds vaker hergebruikt. Waar ze in het verleden simpelweg naar de sloop gingen, daar krijgen ze tegenwoordig een nieuwe plek of worden volledig in delen uit elkaar gemonteerd of gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe wandsystemen. “Een positieve bijdrage aan de circulaire economie vinden wij belangrijk”, zo laat Zellmann tot besluit weten. “Daarnaast zijn prestaties en geluidwerendheid van wanden sterk verbeterd zodat ze ook langer in gebruik zijn. Dankzij al deze aspecten hebben wij een positieve bijdrage aan een duurzame wereld. Dat is waar onze klanten om vragen en veel waardering voor hebben.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details