Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Wereldspeler Bohle viert honderdjarig jubileum
De beursstand van Bohle anno nu!

Wereldspeler Bohle viert honderdjarig jubileum

Een glashelder succesverhaal uit Duitsland

Van een eenmanszaak tot een wereldspeler met ongeveer vierhonderd medewerkers op meer dan veertien locaties wereldwijd. Het Duitse familiebedrijf Bohle viert zijn honderdjarig bestaan en kijkt trots terug op een bewogen verleden. Met onvermoeibare ondernemingsgeest, goede ideeën en een focus op klanttevredenheid heeft Bohle de glasverwerkende industrie vormgegeven en de weg vrijgemaakt voor de toekomst.

Arne Klöfkorn en Dr. Thorsten Böllinghaus.

Sinds de oprichting door Josef Bohle op 10 december 1923 heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld van een lokale fabrikant van snijwieltjes voor het snijden van glas tot een wereldwijd actieve onderneming en Europa’s toonaangevende producent en leverancier van glasgerelateerde producten. Met een portfolio van glasbeslag en railingsystemen, producten voor het industrieel snijden van glas, vacuümtechnologieproducten en werkplaatsbenodigdheden – evenals talrijke baanbrekende innovaties – is Bohle AG een van de meest invloedrijke pioniers in de glasindustrie. Het bedrijf heeft veel van de zaken, die vandaag de dag de glasindustrie vormen, uitgevonden of naar een hoger niveau getild. Zodoende heeft Bohle de glasindustrie verrijkt met een schat aan baanbrekende producten. De glasspecialist exporteert zijn innovatieve productoplossingen naar meer dan honderd landen en richt zich daarmee op ambachtslieden, industrie, groothandel en vakhandel. 

Bijzondere spirit

Het honderdjarig jubileum markeert niet alleen een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming, maar is ook een eerbetoon aan de moedige ondernemingsgeest die Bohle AG vanaf het begin heeft gekenmerkt. Ook anno 2023 is dat nog steeds een fundamenteel onderdeel van het DNA van het bedrijf. Alle nieuwe ontwikkelingen zijn nooit een doel op zich, maar zijn altijd nauw afgestemd op de behoeften van de klant. De doorslaggevende factor hierbij zijn de eigen medewerkers van het bedrijf. Goed opgeleid, betrokken en met de juiste instelling. Een team dat elke dag samenwerkt, continu probeert te verbeteren en fouten ziet als een kans om te groeien. Deze bijzondere Bohle-spirit die vanaf het begin voelbaar was, maakt vandaag de dag nog steeds het verschil. 

De beursstand van Bohle van lang geleden! (Beeld: Andy Buchwald)

Duurzame toekomstvisie

Het honderdjarig jubileum is niet alleen een gelegenheid bij uitstek om het verleden te vieren, maar ook om in de toekomst te kijken. Vandaag de dag is Bohle een gezond familiebedrijf dat zijn innovatieve kracht in de loop der jaren niet heeft verloren en zich bewust is van zijn grote verantwoordelijkheid tegenover het bedrijf, zijn medewerkers, klanten, leveranciers én de maatschappij. Bohle ondersteunt daarom sociale projecten en zet zich in voor gelijke kansen en partnerschap. Duurzaamheid speelt ook een steeds belangrijkere rol. Zo wordt in de herfst van 2023 in de gebouwen van het hoofdkantoor in Haan gestart met uitgebreide moderniseringsmaatregelen. Ook zal in de toekomst een groot deel van de elektriciteitsbehoefte op de locatie CO2-neutraal worden opgewekt door het eigen fotovoltaïsche systeem. 

Ook de komende jaren zal Bohle met zijn grote toewijding aan kwaliteit en het streven naar steeds betere productoplossingen de glasverwerkende industrie blijven vormgeven en stimuleren. Dat zegt Arne Klöfkorn, CEO van het familiebedrijf en echtgenoot van de jongste dochter van Ulrich Bohle. 

“Het motto van ons 100-jarig bestaan is niet voor niets ‘We zijn net begonnen’”, aldus CEO. Dr. Thorsten Böllinghaus. Arne Klöfkorn een van de twee bestuursleden, voegt hieraan toe: “Bohle is zeer goed gepositioneerd en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. We zijn ervan overtuigd dat we de basis hebben gelegd voor de volgende succesvolle honderd jaar. De bereidheid en het vermogen om voortdurende veranderingen vorm te geven en het plezier van glas – een van de oudste en meest veelzijdige materialen – over te brengen op toekomstige generaties is wat succesvolle bedrijven in onze branche onderscheidt. Dat maakt Bohle wereldwijd tot een voorkeurspartner op het gebied van glasbewerking en -toepassing.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details