Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Wij maken verf bijzonder’
‘Met onze bijzondere producten leveren wij verfsystemen ter bescherming en verfraaiing van bijna elke ondergrond.’

‘Wij maken verf bijzonder’

De wereld van Anker Stuy is er één van kleur en verf, maar ook van mensen. Met Emile en Armand Stuy staat inmiddels de derde generatie Stuy aan het roer van het Friese familiebedrijf, dat kleur geeft aan ieder project. “Met onze bijzondere producten leveren wij verfsystemen ter bescherming en verfraaiing van bijna elke ondergrond”, vertelt Emile Stuy. “Alle producten worden gemaakt met passie én respect voor mens en milieu. Korte communicatielijnen garanderen een flexibele en warme samenwerking. Bovendien zijn klanten verzekerd van een zeer hoge service.”

De primers en grondverven, systeemverven, lakverven, beitsen, sprayverven, blanke lakken, tweecomponentensystemen en topcoats van Anker Stuy worden geleverd in drie segmenten: (1) bouwverven voor in en rondom huis, (2) verven voor de timmer- en trappenindustrie en (3) verven voor meubel- en interieurbouwers. 

“De producten onderscheiden zich onder meer op technisch vlak”, vertelt Stuy. “In onze fabriek in Terwispel mengen we de kleurpigmenten zelf tot kleurpasta’s, die vervolgens aan de basisverven worden toegevoegd. Hierdoor kunnen we een hoge en langdurige kleurkwaliteit garanderen, die vergelijkbaar is met de automobielindustrie. Kleur- en glansdegradatie zijn nauwelijks aan de orde. Bovendien hebben de verven een uitstekende hechting.” 

‘Duurzame innovaties zitten in onze genen.’

Ook onderscheidend is de lage wateropname in hout, waardoor krimp- en zwelgedrag tot een minimum worden beperkt, vertelt hij. 

“Duurzame innovaties zitten in onze genen. Zo hebben wij een specifieke lijn met biobased grond- en lakverven ontwikkeld, met 70% grondstoffen uit herwinbare bronnen. Ook zoeken we actief naar nieuwe functionaliteiten. Actueel zijn bijvoorbeeld antimicrobiële verven die hoogwaardige verftechnologieën combineren met een optimale schimmel- en/of bacteriebestendigheid. Maar ook LED-uithardende oliën voor de parketindustrie. Bijzonder in de toekomst zou de mogelijke toevoeging van minuscule solarbolletjes in verven zijn, waardoor oppervlakken tevens kunnen functioneren als zonne-energieopwekker. Zo maken wij verf bijzonder.”

Met de zogeheten Waarborg verfproducten biedt Anker Stuy tot 12 jaar garantie op onderhoudsvrij schilderwerk. “Op dit moment wordt hard gewerkt aan een digitale module voor garantie-aanvragen en -certificaten, waarmee architecten, timmerfabrieken en aannemerspartijen eenvoudig de garantie van hun gevelelementen kunnen berekenen”, aldus Stuy. “Bovendien hebben we recent een nieuw bedrijf opgericht, Anker Stuy Composites, dat zich specifiek richt op styreen- en emissievrije gelcoats voor composietmaterialen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details