Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Workspace Design Show verenigt toonaangevende creatieven in Benelux markt voor werkplekinrichting in Amsterdam

Workspace Design Show verenigt toonaangevende creatieven in Benelux markt voor werkplekinrichting in Amsterdam

De langverwachte Workspace Design Show vindt plaats in Amsterdam in de RAI van 11 tot en met 12 oktober 2023. Dit evenement brengt de beste creatieve geesten in de interieurbranche in de Benelux samen, waaronder architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, aannemers en hoofden van bedrijfsvastgoed, werkplekken, faciliteiten en HR bij eindgebruikers.

Gedurende twee dagen komen deskundigen bijeen om ideeën uit te wisselen over het snel veranderende landschap van onze kantoren. De Workspace Design Talks geven bezoekers inzicht in de nieuwste ideeën over werkplekontwerp en tonen de meest innovatieve productlanceringen die werkomgevingen veranderen.

Charlie Bark-Jones, de oprichter van de Workspace Design Show, zei: “We hebben een overweldigende respons op de show ontvangen. Het uitstekende niveau van prachtig design in de Benelux-werkplekinterieurs, in combinatie met een indrukwekkende reputatie op het gebied van duurzame architectuur, maakte de Benelux een aantrekkelijke locatie voor ons evenement. Amsterdam heeft al een zeer sterke lokale kantorenmarkt en heeft de laatste jaren veel internationale bedrijven aangetrokken om regionale kantoren te openen, wat in combinatie met de strategische ligging een voor de hand liggende bestemming is om de show te houden.”

Workspace Design Show Amsterdam werkt samen met toonaangevende verenigingen zoals BNO, BNI en AINB, om een reeks paneldiscussies te houden over de toekomst van werkplekontwerp. Op het evenement zullen sprekers van het hoogste niveau aanwezig zijn van organisaties als Philips, Rabobank, Just Eat, ING, EY, Miro, MVRDV, UNStudio, MVSA Architecten, CBRE, Hollandse Nieuwe, Fokkema & Partners, Cushman & Wakefield, Powerhouse Company en D/DOCK.

Het hoogtepunt van het evenement, Workspace Design Talks, biedt bezoekers inzicht in agile werkplekontwerpen, hybride werkmodellen, duurzame praktijken, co-working spaces, employee experience en creatief ontwerp. Tot het panel van sprekers behoort Thomas van Leeuwen, partner en directeur bij D/DOCK, die zal ingaan op de meest opwindende mogelijkheden in de werkruimte. Thomas zei: “De meest verbazingwekkende mogelijkheden in de werkruimte komen nu in zicht. We worden niet langer beperkt door traditionele grenzen zoals locatie en tijd. De redenen voor ons om te kiezen waar we heengaan zijn gebaseerd op ‘waar wil ik zijn’ boven ‘waar moet ik zijn’. Het gevoel van gastvrijheid is een van de belangrijkste drijfveren geworden in alle sectoren. Ik zal tijdens Workspace Design Talks dieper ingaan op deze onderwerpen.”

De conferentielounge wordt ontworpen door marktleider Workbrands, die gespecialiseerd is in gerenoveerde meubels. De lounge zal duurzame ontwerpen tonen waar bezoekers het gevoel van opgeknapt meubilair kunnen ervaren terwijl ze naar de conferentie luisteren. Toonaangevende ontwerpers en meubelfabrikanten zullen ook ervaringsfuncties creëren om bezoekers te betrekken bij futuristische ontwerpconcepten. Namens Workbrands zei commercieel manager Ramon van de Kerkhof: “We willen op de Workspace Design Show de mogelijkheden van duurzaam refurbished meubilair laten zien aan de ontwerpers van vandaag. Er bestaan veel misvattingen over de mogelijkheden en flexibiliteit van ontwerpen met refurbished meubilair. Ontwerpers kunnen deze producten gebruiken zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, functionaliteit en design. Wij zijn de eersten die dit realiseren met een minimale, meetbare, vermindering van de milieu-impact en dat willen we alle bezoekers laten zien.”

Onder de ruim 100 exposerende merken springt Occony eruit als hoogtepunt. De in Nederland gevestigde kantoormeubelmaker creëert duurzaam ontworpen meubilair dat een positieve impact heeft op de aarde en haar omgeving. Occony introduceert op de beurs haar prachtige nieuwe collecties duurzaam meubilair en biedt bezoekers de mogelijkheid om te onderzoeken hoe duurzaam meubilair kan worden toegepast binnen verschillende settings van een kantoorruimte.

Pim Dekkers, oprichter van Occony: “Workspace Design Show is de plaats waar ontwerpers op zoek gaan naar de beste merken en leveranciers van werkplekmeubilair. De lancering van de nieuwe Occony meubellijnen op het evenement geeft ons een uniek platform om te laten zien hoe duurzaam meubilair kan worden toegepast binnen verschillende settings van een kantoorruimte.”

De Workspace Design Show biedt bezoekers de kans om de meest recente productlanceringen uit de Benelux, Europa en daarbuiten te ervaren en toont de nieuwste ontwerpen op het gebied van meubilair, akoestiek, verlichting, oppervlakken, technologie, opslag, biofilie en meer.

Met talrijke netwerkmogelijkheden en een borrel ter afsluiting van de eerste twee dagen is Workspace Design Show een uitstekende gelegenheid voor vakbezoekers om de zich snel ontwikkelende markt voor werkplekinterieurs in de Benelux te verkennen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details