Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Zwevende trappen
Met de WALL trappen van Fontanot S.p.A. hebben architecten en eindgebruikers volledige keuzevrijheid. Zowel in traphoogte, vorm, materiaal als kleur.

Zwevende trappen

Met de WALL trappen van Fontanot S.p.A. hebben architecten en eindgebruikers zelfs volledige keuzevrijheid. Zowel in traphoogte, vorm, materiaal als kleur. Daarmee is WALL de overtreffende trap in design.

Fontanot S.p.A. vindt zijn oorsprong in Italië. Sinds 2000 is de firma ook actief in Nederland, waar specifieke bouwkundige eisen gelden. Onder andere ten aanzien van traphoogte, trapbreedte, op- en aantrede, looplijnen, et cetera. “Voor de Nederlandse woningbouw zijn bijvoorbeeld specifieke spiltrappen en middenboomtrappen ontwikkeld, die gretig aftrek vinden in met name de reguliere woningbouw en vervangingsmarkt”, aldus Jan Craenen van J. Craenen agenturen, de Nederlandse partner van Fontanot S.p.A.. 

“Afgelopen jaar is het assortiment bovendien uitgebreid met innovatieve zwevende trappen voor de luxe(re) woningbouw, die volledig voldoen aan het Nederlandse Bouwbesluit.”

Naast 80 of 90 cm meter brede treden, eindtreden, 45° (hoek)treden, 90° bordessen en een uitgebreid programma balustrades/railingen bestaat het WALL-assortiment uit verschillende houtsoorten (beuken, eiken en essen), kleuren (naturel, bleeched, dove grey, dark havanna en dark walnut) en structuren (glad en geborsteld), aldus Craenen. “Hierdoor hebben architecten en eindgebruikers de vrijheid om hun eigen traphoogte, vorm, breedte én design te bepalen. De enige vereiste is een stabiele draagmuur van minimaal 18 cm dikte.” 

Uniek aan de WALL trappen is bovendien dat de vrijdragende treden direct op de wand gemonteerd kunnen worden. “De toepassing van chemische ankers maakt een stalen skelet in de wand overbodig. Hierdoor kan flink op arbeidstijd en -kosten worden bespaard, zonder in te boeten aan een minimalistisch design.”

De verkoop van de Fontanot S.p.A trappen is in handen van trapspeciaalzaken en de grotere doe-het-zelfzaken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details