Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

Forbo Eurocol

MET FORBO EUROCOL KIEST U VOOR KWALITEIT

Forbo Eurocol in Wormerveer heeft een reputatie hoog te houden als producent en leverancier van hoogwaardige producten.

Als specialist in vloerbedekkingslijmen, egalisatiemiddelen, reparatiemortels, vochtschermen, primers en hulpmiddelen leveren wij de professionele project- en woninginrichter het beste wat de markt te bieden heeft. Dit geldt net zo voor de tegelzetter, met een ruim assortiment van tegellijmen en voegproducten. Daarnaast bieden wij innovatieve afwerkingsproducten voor designvloeren,

zoals BetonDesign, LiquidDesign, DecoDesign en FloorColouring. Forbo Eurocol maakt deel uit van Forbo Group. Onze producten worden wereldwijd met succes toegepast onder de merknaam Eurocol en onder private label van industrie en groothandel.

EIGEN PRODUCTONTWIKKELING

Als dochtermaatschappij van Forbo Group dragen wij de Europese productverantwoordelijkheid voor alle Eurocol-tegel- en -constructielijmen. In onze fabriek in Wormerveer beschikken wij over een eigen Research & Development-afdeling. Hier zet een team van specialisten zich dagelijks in voor het ontwikkelen van nieuwe producten en het optimaliseren van bestaande recepturen. Voor speciale projecten werken wij nauw samen met onafhankelijke onderzoeksinstituten en adviescentra.

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN EN TECHNIEKEN

Onder het motto ‘eurocol – the strong connection’ voert Forbo Eurocol een breed assortiment van hoogwaardige kwaliteitsproducten. Nagenoeg alle producten vervaardigen wij in onze eigen fabriek. Hieraan stellen wij de hoogste eisen, gewaarborgd door een nauwgezette en intensieve productiecontrole. Forbo Eurocol investeert voortdurend in moderne productiemiddelen en -processen. Hierdoor zijn Eurocol-producten altijd vervaardigd volgens de laatste stand van de techniek en voldoen ze aan de strengste kwaliteits-, veiligheids- en milieueisen. De in het laboratorium vastgelegde waarden wat betreft verwerkingstijd, droogtijd, beloopbaarheid, etc. bieden ruime marge voor verwerking onder wisselende praktijkomstandigheden, mits de verwerkingsinstructies en -adviezen van Forbo Eurocol worden opgevolgd.

SNELLE LEVERING UIT VOORRAAD

Vanuit moderne, goed geoutilleerde magazijnen leveren wij al onze producten uit voorraad aan de vakhandel of – bij grotere projecten – direct op het werk. Met de herkenbare Eurocol-trucks zorgen wij dagelijks binnen 24 uur voor een snelle en betrouwbare levering op elke gewenste locatie binnen Nederland. Een hoge servicegraad naar onze klanten is voor ons net zo vanzelfsprekend als de kwaliteit van onze producten.

AANTREKKELIJKE GARANTIE

Forbo Eurocol verstrekt op de meeste Eurocol-producten een schriftelijke garantie van 5 tot 10 jaar, afhankelijk van het type product en de specifieke toepassing ervan. Ook bieden wij de klant 6 jaar garantie op het Waterdicht Tegelwerk Systeem, ons lijm- en voegsysteem voor natte ruimten. Daarnaast bieden wij de klant de mogelijkheid voor het afsluiten van een verzekerde projectgarantie.

DESKUNDIGE BEGELEIDING

Een kwaliteitsproduct alleen is nog geen garantie voor succes. De juiste -toepassing en verwerking ervan is minstens zo belangrijk. Daarom leveren wij bij elk Eurocol-product duidelijke productinformatie en begrijpelijke verwerkingsinstructies die u ook aantreft op onze website.

Bovendien staat een team van ervaren en technisch uitstekend geschoolde vakmensen voor u klaar voor advies en begeleiding, voor, tijdens en na de uitvoering van de werkzaamheden. Een telefoontje is voldoende en uw Technisch-commercieel adviseur bezoekt uw project voor een advies op maat. Technische vragen kunt u ook voorleggen aan onze afdeling Technische Adviezen.

DUURZAME VERPAKKING MET KLEURHERKENNING

Naast kwaliteit is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt voor de productontwikkeling, productieprocessen en logistiek bij Forbo Eurocol. Dit ziet u onder meer ook terug in de Eurocol- emmer-, doos- en zakverpakkingen. Sinds 2014 maken wij gebruik van gerecycled materiaal voor verpakkingen. In datzelfde jaar kreeg ook iedere productgroep een eigen vaste kleur, voor betere herkenbaarheid. Zo kunt u nu in een oogopslag zien of u te maken heeft met een lijm, primer, voeg- of egalisatiemiddel. Voor de verduurzaming was de verpakkingsemmer van de bekende pasteuze wandtegellijm 682 Majolicol als eerste aan de beurt. Deze emmer bestaat tegenwoordig voor 90% uit gerecycled materiaal. Sindsdien hebben alle Eurocol-tegelproducten een duurzame verpakking.

ZORG VOOR HET MILIEU

Werken aan duurzaamheid betekent ook je verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van het milieu. Binnen Forbo Eurocol kreeg dit gestalte met een bedrijfsintern milieuzorgsysteem. Deze systematiek is gecertificeerd door Lloyds volgens de eisen van de internationale norm EN-ISO 14001 en hiervoor vinden periodiek audits plaats. Daarnaast zijn intussen diverse Eurocol-producten voorzien van het EC 1(PLUS)-label volgens de EMICODER-normering voor emissie-eisen, waarmee deze voldoen aan de BREEAM-conformiteit.

 

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Vloerindustrie Adres Industrieweg 1-2
1521 NA Wormerveer
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)75 627 16 00 E-mailadres info.eurocol@forbo.com Website www.eurocol.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details