Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

SUNSHIELD

Architecturale zonwering

Sunshield ontwerpt, produceert en installeert zonwering op maat. Wat de louversystemen van Sunshield zo uniek maakt zijn de dragers.

Dragers worden aan het gebouw gemonteerd en houden de louvers vast. De dragers van Sunshield zijn bijzonder flexibel. Het maakt namelijk niet uit hoe een lamellensysteem wordt geïnstalleerd; verticaal, horizontaal, schuin, ondersteboven. Of in welke vorm.

Vorm volgt functie

Het louversysteem wordt met behulp van dragers geïntegreerd in de constructie van de woning of het gebouw. De architect geniet dus een enorme vrijheid bij het vormgeven van het project. De architecturale zonwering van Sunshield volgt de lijnen van het pand. Deze architecturale vorm is voor Sunshield de basis voor het ontwerp. Functie volgt vorm.

Façade louvers

De meest gekozen toepassing is lamellen aan de gevel. Daarmee houd je de warmte echt goed buiten. Van strak aluminium of warm hout. Aluminium heb je geen omkijken naar. Hout kun je op verschillende manieren behandelen, of niet. Onbehandeld hout vergrijst onder invloed van zonlicht. Je hebt er ook geen omkijken naar en je op dit proces anticiperen.

Lichtstraten

Daglicht heeft een positief effect op ons welzijn. Een gebouw is daarom vaak voorzien van een atrium. En een woning van een glasdak. De louvers zet je op het dak, of je hangt ze aan de binnenkant. En met geperforeerde louvers behoud je ook met gesloten lamellen het gevoel van daglicht. Veel toegepast bij musea, ook van wereldfaam.

Beweegbaar of vast

Het merendeel van de installaties is voorzien van beweegbare lamellen. Vaak aangesloten op een gebouwbeheerssysteem of huisautomatisering. Vaste lamellen zijn echter ook mogelijk. De louvers staan dan altijd in dezelfde hoek open.

Meedenken

In samenwerking met de architect streeft Sunshield naar een optimaal resultaat voor de klant. Met advies, ontwerp en productie op maat. Bezoek sunshield.nl/architect, of neem contact op met een projectadviseur.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Sterrekroos 35
4941 VZ Raamsdonksveer
Nederland
Telefoonnummer +31 (0) 162 – 571 493 E-mailadres [email protected] Website www.sunshield.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details