Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

VKG – Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie

VKG – Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie – is dé branchevereniging voor kunststof kozijnen. We staan voor waardevolle ketensamenwerking ten behoeve van circulariteit en duurzame kwaliteit. Onze kwaliteitseisen omtrent kunststof kozijnen gaan verder dan de Europees geldende wet- en regelgeving. Wanneer een fabrikant of leverancier voldoet aan de hoge standaarden, mag het VKG Keurmerk gevoerd worden. Hiermee bieden onze leden topproducten en -service.

De vier zekerheden van VKG Keurmerk
Als brancheorganisatie waken wij over het proces en de eindproducten. Kozijnen en gevelbekleding die zijn geproduceerd, geleverd en gemonteerd onder het VKG Keurmerk, bieden vier zekerheden:

Kwaliteit
Samen bewaken we de kwaliteit van onderdelen door de hele keten. Van beglazing tot aan gecertificeerde monteurs. De VKG Kwaliteitseisen & Adviezen vormen hiervoor de basis.

Garantie & Waarborgfonds
Duidelijke garanties op afspraken en aanbetaling door onze leden, met een overkoepelende garantie van VKG Keurmerk.

Controle & transparantie
Onafhankelijke controle en helderheid en transparantie over de opdracht en leveringsvoorwaarden.

Duurzaamheid
Focus en controle op duurzaamheid in de keten. Lange levensduur en het VKG Recyclesysteem.

VKG Recyclesysteem
Het kunststof van afgeschreven kozijnen kan gerecycled worden tot waardevolle grondstoffen voor nieuwe kozijnen. Al decennia lang zamelt het VKG Recyclesysteem oude, afgeschreven kunststof kozijnen in met als doel zoveel mogelijk kozijnen te recyclen en daarmee het aandeel gerecycled materiaal in nieuwe kunststof kozijnen verder te vergroten. Inmiddels bestaan profielen voor 35% uit gerecycled materiaal. De VKG-profielleveranciers komen zelfs op 50%. Oude kozijnen kunnen bij VKG Keurmerkfabrikanten ingeleverd worden. Voor de grotere bouwprojecten kan via een recyclepartner een container op de bouwplaats geplaatst worden.

Vakmensen
We hechten veel waarde aan professionele en gecertificeerde monteurs, alleen zij mogen kozijnen plaatsen onder het VKG Keurmerk. Om zorg te dragen voor nieuwe vakmensen hebben we samen met het ROC de Montageschool Kunststof Kozijnen opgezet. Dit leer-werktraject gaat verder dan duurzame en kwalitatieve plaatsing van het kozijn, er wordt ook aandacht besteed aan de toekomst met de circulaire bouweconomie, technische innovaties en prefab-bouw. We hopen veel nieuwe monteurs, starters en zij-instromers, te verwelkomen in ons prachtige vakgebied.

algemene informatie

Services Gevelbekleding Adres Postbus 1496
3430 BL Nieuwegein
Nederland
Telefoonnummer (030) 750 98 01 E-mailadres [email protected] Website vkgkeurmerk.nl/zakelijk

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details