Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

Primoclad Europe B.V.

Primoclad Europe is leverancier van duurzame innovatieve en hoogwaardige gevel- en kozijnsystemen. Het voordeel van deze systemen is, dat ze op maat geproduceerd worden en van kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt zijn. Een architect kan zelf het materiaal, decor, kleur en/of ontwerp bepalen en heeft zo de vrijheid om zelf een creatief ontwerp te maken. In nauwe samenwerking met Primoclad kan bekeken worden wat de mogelijkheden hierin zijn.

De gevelsystemen waaruit gekozen kan worden, worden geproduceerd in natuursteen, metaal of kunststof. De kozijnsystemen worden uitsluitend in aluminium geproduceerd.

Alle producten zijn ideaal te combineren in een gevel. Ze worden toegepast bij nieuwbouw en renovatie. Bij renovatie kan een gebouw een eigentijds uiterlijk krijgen door een betere isolatie of bijvoorbeeld sandwichpanelen op de bestaande gevel aan te brengen en daarbovenop een esthetische schil te plaatsen, zodat het gebouw een compleet andere uitstraling krijgt.

De gevelsystemen hebben elk een speciaal voor het product ontwikkeld ophangsysteem, zodat er zonder zware achterconstructie gemonteerd kan worden. Ook zijn ze relatief licht in gewicht en daardoor makkelijk te monteren.

De producten zijn leverbaar in alle maakbare kleuren, zowel in unikleuren, metallics en houtstructuur. Voor natuursteen honingraat elementen geldt dat alle steensoorten leverbaar zijn die ergens ter wereld uit een steengroeve gedolven kunnen worden.

Meestal worden de gevelsystemen toegepast bij nieuwbouw, renovatie of transformatie van bijvoorbeeld scholen, logistieke centra, winkelpanden of appartementencomplexen.

Primoclad Europe is leverancier van de volgende materialen:

  • XPAN Cladding, geëxtrudeerde aluminium gevelpanelen
  • Stone Evolution, natuursteen honingraat elementen
  • IMAR geperforeerde en strekmetalen gevelbekleding
  • Stacbond aluminium composiet
  • Castellum raam en deurkozijnsystemen: alle aluminium kozijnsystemen w.o. kozijnen die speciaal ontworpen zijn voor sandwichpanelen gevels.

XPAN Cladding is verkrijgbaar in verschillende profileringen waarmee er een mooi lijnenspel gecreëerd kan worden. Het is een systeem met onzichtbare bevestiging met een dikte van 3 mm. Indien een architect een eigen ontwerp bedacht heeft, zal bekeken worden in hoeverre dat ten uitvoer gebracht kan worden.

Stone Evolution natuursteen gevelpanelen voor interieur en exterieur waarbij het gewicht bepalend is voor het ontwerp. Het gaat hier om een dunne laag natuursteen van 5mm dikte die aan de achterzijde structureel verbonden wordt met een samengesteld glasvezel en aluminium honingraat. Het geeft dezelfde uitstraling als een volkern natuursteen, alleen met dit product kan de architect  creatiever omgaan met detaillering. In samenspraak met de architect wordt bepaald welk type natuursteen er toegepast dient te worden. Hierbij zal gekeken worden aan welke omgevingsfactoren de steen blootgesteld gaat worden.

Castellum raam- en deurkozijnen zijn speciaal ontworpen om te worden toegepast in alle stalen of aluminium sandwichpanelen gevels en scheidingswanden waarbij er geen achterconstructie, stelkozijn of zetwerkafwerking nodig is om het geheel te kunnen monteren. Deze kozijnen kunnen gecombineerd worden met traditionele aluminium raam- en deurkozijnen of vliesgevelsystemen, waaronder ook brandwerende kozijnen en vliesgevels. Alle bijkomende accessoires rondom raam- en deurkozijnen kunnen wij meeleveren

IMAR metalen gevelbekleding kan praktisch in ieder ontwerp wat kan worden bedacht, worden uitgevoerd in alle metaalsoorten. De bekleding is uitermate geschikt als voorzetgevel, plafondbekleding of als geventileerde gevel. Door middel van vervorming of perforatie kunnen willekeurige patronen worden gemaakt per paneel of als doorlopend geheel.

Voor meer informatie en een overzicht van onze mogelijkheden, bezoek onze website www.primoclad.nl of neem contact met ons op.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Gevel en kozijnsystemen Adres Europalaan 16
2408 BG Alphen aan den Rijn
Nederland
Telefoonnummer 085 401 34 21 E-mailadres [email protected] Website primoclad.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details