Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Akoestische open plenum oplossingen voegen kleur en rust toe aan elke ruimte
De kaderloze Rockfon Eclipse plafondeilanden zijn al jaren een groot succes en verkrijgbaar in vele vormen en afmetingen.

Akoestische open plenum oplossingen voegen kleur en rust toe aan elke ruimte

Moderne interieurs worden vaak gekenmerkt door veel glas en harde materialen. In het dagelijks gebruik leidt dit regelmatig tot weerkaatsing van het geluid en hinderlijke nagalm. Met de speciale open plenum oplossingen van Rockfon is dit eenvoudig op te lossen, met behoud van de oorspronkelijke uitstraling van het plafond. Nieuw dit najaar zijn de Rockfon Eclipse Colour plafondeilanden in kleur.

“Als leverancier van akoestische plafond- en wandoplossingen zijn we ons ervan bewust dat een verlaagd systeemplafond niet in elke situatie een geschikte optie is, bijvoorbeeld als het industriële karakter van een gebouw in stand gehouden moet worden”, klinkt het bij Rockfon. “Daarom blijven we continu innoveren en zijn we altijd op zoek naar nieuwe toepassingen van onze steenwol panelen, die niet alleen de akoestiek verbeteren maar ook bijdragen aan het ontwerp van een ruimte.”

Een andere open plenum oplossing van Rockfon is de akoestische baffle.

Praktische plafondeilanden

De kaderloze Rockfon Eclipse plafondeilanden zijn al jaren een groot succes. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen en zorgen voor een hoge lichtreflectie dankzij het extreem witte oppervlak. Ook zijn ze zeer geschikt voor gebouwen met betonkernactivering.

Met behulp van diverse soorten ophangsets – passend bij verschillende interieurstijlen – is installatie snel en eenvoudig te realiseren. De plafondeilanden vormen daardoor een ideale oplossing als na oplevering van een project akoestische aanvullingen nodig blijken. Ook verticale montage van de eilanden is mogelijk, waardoor ze als akoestisch wandpaneel kunnen fungeren. Door de eilanden afwisselend op 15 en 65 mm van de wand te plaatsen, met behulp van speciale ophangbeugels, kan een speels design gecreëerd worden.

NIEUW: Rockfon Eclipse Colour

Dit najaar introduceert Rockfon de nieuwe Rockfon Eclipse Colour eilanden, die standaard leverbaar zijn in elf Color-all kleuren en twee vormen (vierkant en cirkel). De kleuren komen uit het vernieuwde Rockfon Color-all assortiment, met plafondpanelen in 34 kleuren geïnspireerd op de natuur, dat eerder dit jaar geïntroduceerd werd. Met deze nieuwe plafondeilanden in kleur voeg je gemakkelijk kleur toe aan elke ruimte.

Het nieuwe assortiment plafondeilanden bestaat uit de elf prachtige natuurlijke tinten Coral, Mustard, Storm, Eucalyptus, Seashell, Azure, Sage, Sand, Charcoal, Concrete en Gravel. De subtiele kleuren zorgen voor warmte en passen bij de laatste designtrends. Bovendien zijn de plafondeilanden op bestelling leverbaar in elke gewenste NCS-kleur, dankzij het Rockfon Color-all Special programma. Deze optie, waarbij de panelen op aanvraag worden gespoten, is perfect voor zeer specifieke kleurwensen.

Dit najaar introduceerde Rockfon de nieuwe Rockfon Eclipse Colour eilanden, die leverbaar zijn in elf Color-all kleuren en twee vormen (vierkant en cirkel).

Creatieve baffles

Een andere open plenum oplossing van Rockfon is de akoestische baffle. Deze wordt in tegenstelling tot de plafondeilanden verticaal geplaatst en is verkrijgbaar met of zonder stalen frame. Ook bij deze akoestische oplossing blijft eenvoudige toegang tot de installaties in het plafond behouden en zijn verschillende montagemogelijkheden beschikbaar, zoals een ophangrail of Design of Classic ophangdraad. 

Naast de Rockfon Universal Baffle (leverbaar in wit en 33 Rockfon Color-all kleuren) zijn er speciale uitvoeringen van de baffles verkrijgbaar voor veeleisende industriële en vochtige ruimtes, in combinatie met diverse corrosiebestendige (ECR) ophangsystemen.

Eenvoudige installatie

Afhankelijk van het benodigde aantal plafondeilanden of baffles kost de installatie van deze open plenum oplossingen relatief weinig tijd en moeite. Benieuwd welke en hoeveel open plenum oplossingen jij nodig hebt om de akoestiek in een ruimte verder te optimaliseren? Rockfon verzorgt vrijblijvend een akoestische meting op locatie en brengt dan een advies op maat uit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details