Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2 
Zwembad Jonfosse te Luik (België).

Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2 

Circulair, Cement-vrij en CO2 negatief

Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd.

Ijssalon Suprice in Westouter (België).

Nu blijken Soundblox ook nog eens ingezet te kunnen worden als wapen in de strijd tegen CO2! Dit is geen overbodige luxe als je bedenkt dat beton wereldwijd verantwoordelijk is voor 10% van de totale CO2 uitstoot!  Met de inzet van een nieuwe technologie wordt met Soundblox actief bijgedragen aan de klimaattransitie waarbij ’cement-vrij’ produceren uiteindelijk de norm wordt. En dát zonder concessies te  doen aan de esthetische vormgeving van een ruimte. Het lijkt te mooi om
waar te zijn…

Robuust en decoratief

Soundblox akoestische betonblokken worden vanwege hun robuustheid en ‘balvastheid’  ook al jaren toegepast in ruimten met hoge wanden en plafonds  zoals sport- en gymzalen maar ook bijvoorbeeld bij een receptie, in een schoolklas, gang en aula, gebedshuis, theaters, bibliotheek, fabriek, gevel, kantoor, conferentiezaal, hangars etc. Daarnaast worden ze ingezet in buitentoepassingen, langs snelwegen, stations en onder viaducten en zijn ze in het verleden vaker toegepast in  kerncentrales.

Zwembad Jonfosse te Luik (België).

Met name in ruimtes waar niet alleen de ruimteakoestiek een extra uitdaging vormt maar ook, door het hoge vochtigheidsgehalte of andere extreme omstandigheden, speciale eisen worden gesteld aan de materialen, kunnen Soundblox dé oplossing zijn voor akoestische klimaatbeheersing, zoals in bijvoorbeeld zwembaden en fabrieken.  

Een revolutionaire technologie!

Soundblox kunnen nu dus ook worden geproduceerd in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken echter gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie. 

Deze nieuwe akoestische Carbstone is nauwelijks van traditioneel beton te onderscheiden en heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. De gecarboniseerde Soundblox, zijn net als de traditionele bekende akoestische betonblokken, uitgerust met de kenmerkende en vertrouwde Helmholtzresonatoren voor de absorptie van geluid, dat door de openingen van de blokken en in de daarachterliggende geluidskamers wordt opgenomen. Ook de reguliere zichtblokken, waarmee Soundblox in een wand kunnen worden gecombineerd, zijn in dit nieuwe materiaal leverbaar.

Deze blokken absorberen dus niet alleen geluid, maar ook CO2, waardoor ze ook intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht) verder CO2 opnemen en worden ze steeds harder zodat ook de draagkracht nóg verder toeneemt. 

Exclusieve uitstraling met natuurlijke mostoepassing

Soundblox kunnen ook worden voorzien van een decoratieve onderhoudsvrije mos. De natuurlijke ‘groene’ uitstraling van mos in combinatie met de geluidsabsorberende en robuuste eigenschappen van de Soundblox, vormen samen een bijzondere synergie.

Met deze 100% natuurlijke mos kunnen ook mospanelen gemaakt worden in elke gewenste vorm en afmeting, waarmee een geluidsabsorberende wand kan worden gerealiseerd met behulp van een backing van organisch materiaal met een hoge geluidsabsorberende prestatie. Deze geeft elke representatieve ruimte een natuurlijke en zeer exclusieve uitstraling.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details