Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Bailey’s bijzondere lampen maken ruimtes bijzonder

Bailey’s bijzondere lampen maken ruimtes bijzonder

Het begon met miniatuur- , signaal- en indicatielampjes. Vandaag de dag heeft het bedrijf naast nog steeds vele speciaal lampen een zeer volledig assortiment aan lichtbronnen, armaturen en licht-gerelateerde toebehoren. De artikelen vinden hun weg naar de professionele markt voornamelijk via de elektrotechnische groothandel.

Echter, vooral op het gebied van decoratieve LED filament lampen blinkt Bailey de laatste jaren letterlijk en figuurlijk uit. Nadat zij in 2016 met de Spiraled® als eerste met een geslaagde LED uitvoering van de geliefde originele kooldraad gloeilamp kwam, ging Bailey door met ontwikkelen van bijzondere vormen. Wie dacht dat de trend om grote lichtbronnen simpel aan een sierlijke lamphouder en (textiel)snoer in een ruimte te laten ‘shinen’ voorbij is, heeft het mis. Vooral in de horeca wordt deze oplossing omarmd daar het de uitbater in staat stelt om het interieur snel, simpel en relatief goedkoop aan te passen. En… de lichtbronnen worden steeds bijzonderder. Er is steeds meer keuze in niet alleen de kleur van het licht maar ook het glas en de vorm van de lamp.

Bailey heeft een aantal van die vormen laten patenteren. Zo zijn daar o.a. de ‘Teapot’ lamp in de vorm van een theepot, de ‘Bourbon’ in de vorm van een whiskey karaf, de ‘Bird’ in de vorm van een vliegende vogel en de ‘Blowfish’ in de vorm van de beroemde kogelvis. Een creatieve interieurvormgever weet daar wel raad mee. Vogels kunnen als een zwerm door het pand vliegen en vissen en theepotten kunnen natuurlijk heel goed als stijlvol en origineel accent worden gebruikt in (vis)restaurants, lunchrooms en bakkerijen.

De Shapes by Bailey Lights en Designs by Bailey Lights series bevatten nog veel meer opvallende lampvormen en kleuren. Het mooie is dat Bailey ook heeft geïnvesteerd in een complete collectie textielkabels, lamphouders en plafondplaten om er een mooi geheel van te maken. En mocht de betreffende horeca- of winkeleigenaar er na een tijd genoeg van hebben dan heeft Bailey vast wel weer een nieuw exemplaar om in te passen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details