Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Betaalbare betonnen wastafels
Een betonnen wastafel, gecombineerd met nieuwe spiegel Giro.

Betaalbare betonnen wastafels

Wastafels van beton en kranen in eigen beheer

Natuurlijk is Thebalux al druk bezig met het uitleveren van de producten die het bedrijf in het voorjaar introduceerde. De producent van badkamermeubelen werkt daarnaast hard aan de noviteiten voor volgend jaar. Het belangrijkste thema: beton.

2022 stond voor Thebalux in het teken van een nieuwe lijn toiletmeubels, die Sjithousefurniture werd genoemd. Manager Office, Sales & Export Tjerk Erich: “In het voorjaar gingen de boeken naar onze klanten. Intussen genereren we daar de eerste omzet uit, die gestaag binnenkomt. Tegelijk kijken we altijd vooruit, met de ontwikkeling van nieuwe wastafels, spiegels en meer.”

Het aanbod van Thebalux bestaat uit de lijnen Sjithousefurniture, Thebalux en Type. “Momenteel zijn we bezig met nieuwe wastafels van beton, die we in eigen beheer laten produceren. De industriële stijl en het gebruik van andere materialen zijn namelijk erg populair. De ‘Ruig’ valt onder het Type concept, maar waarschijnlijk ook onder Thebalux. Beton hebben we al een paar jaar in ons assortiment, maar we merken dat de eindgebruiker vaak struikelt over de prijs. Door de betonnen wastafels in eigen beheer te maken kunnen we ze goedkoper aanbieden. Het prijsniveau ligt dan ongeveer op het niveau van een keramische wastafel.” 

Thor als wandkraan.

Diepe, industriële wastafel 

Erich vertelt wat er bij de ontwikkeling van het nieuwe product kwam kijken. “We kwamen in aanraking met een fabrikant die in staat was om het product te maken. Dan volgt een periode van tekeningen maken en ideeën uitwerken. We hebben gekozen voor een klassiek ‘trog’ design, waarbij de bak wat dieper is, om handen te kunnen wassen zonder spetteren. Vervolgens moest de wastafel een industriële uitstraling krijgen, maar niet té strak. We hebben daarom de voorste randjes en zijkanten licht afgeschuind.” De praktische eigenschappen van het materiaal waren erg belangrijk. “Het beton wordt gecoat, zodat water er niet in trekt. Om dit te testen lieten we water dagenlang in de bak staan. Ook lieten we pure schoonmaakmiddelen 72 uur op het materiaal liggen.” 

Beton is grijs, maar de ene grijze kleur is de andere niet, volgens Erich. “We zochten naar het echte beton-grijs. Dat nam heel wat tijd in beslag. Toen we uiteindelijk helemaal tevreden waren kon de wastafel in productie gaan.” 

Thebalux biedt vijf breedtematen aan, t.w. 60, 80, 100, 120 en 140cm. “In de Type lijn bieden we de wastafel aan in combinatie met zwarte metalen frames met inleg, een nieuwe kraan en nieuwe spiegel. In de Sjithousefurniture serie horen een fonteinbakje en opbouwkommetje, uit hetzelfde beton. Voor het opbouwkommetje is er ook een plaat van beton en zelfs de plaat onder in het frame is van dit materiaal.”

Producten uit de Sjithousefurniture lijn.

Het bedrijf gaat ook kranen onder een eigen label uitbrengen. “We hebben echter niet de intentie om een kranenmerk in de markt te zetten, maar we wilden wél het Sjithousefurniture verhaal compleet maken. Met fonteinkraantjes, maar ook een sifonnetje, zodat klanten het als één geheel kunnen bestellen.” 

Uit dit idee kwam meer voort. “Voor badmeubels hebben we de kraan Thor ontworpen, een stoere, moderne kraan met op de greep een geribbelde vorm. We gaan een wastafelvariant aanbieden in een hoog-, laag- en wandmodel, maar ook nemen we een bad-douche thermostaat inclusief glijstangsetje in ons assortiment op.” 

Deze Thor serie wordt beschikbaar in chroom, gunmetal, mat-zwart en RVS.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details