Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Circulair, Cementvrij en CO2 negatief!
Greenworks. (Beeld: Bartek Pekala)

Circulair, Cementvrij en CO2 negatief!

The Next Gen akoestische bouwblokken

Soundblox akoestische betonblokken worden al jaren ingezet als akoestische oplossing, overal waar robuustheid en stabiliteit net zo belangrijk zijn als de ruimteakoestiek. Soundless Acoustics levert Soundblox nu ook in een nieuwe, gecarboniseerde variant, Carbstone, als cementvrij alternatief voor de traditionele betonvariant. Aangezien cement verantwoordelijk is voor maar liefst 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot, betekent dit een revolutionaire doorbraak als het gaat om duurzaamheid en CO2 reductie! Hiermee zijn Soundblox niet alleen inzetbaar in de strijd tegen lawaaivervuiling, maar nu ook tegen de uitstoot van CO2!

Met Soundblox akoestische (beton)blokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandwerendheid in één stabiele wandconstructie worden gecombineerd en de ruimteakoestiek worden geoptimaliseerd in elke ruimte (zowel in binnen- als buitentoepassing) waar stabiliteit, stootvastheid en brandveiligheid net zo belangrijk zijn als de (ruimte)akoestiek. Soundblox zijn in diverse muurdikten verkrijgbaar.

Cradle to Cradle

Nu zijn Soundblox ook beschikbaar in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. Deze nieuwe akoestische carbstone oogt net als traditionele betonblokken en heeft dezelfde geluidabsorberende en –isolerende eigenschappen als de blokken, gemaakt van traditioneel beton. De gecarboniseerde blokken zijn uitgerust met identieke speciale Helmholtzresonatoren voor de absorptie van geluid, dat door de openingen van de blokken en in de daarachterliggende geluidskamers wordt opgenomen. Een revolutionaire ontwikkeling in de strijd tegen CO2 én lawaaivervuiling! Naast Soundblox zijn uiteraard ook reguliere zichtbouwblokken beschikbaar met deze nieuwe technologie.

In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken echter gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en wordt ingezet bij de productie. Deze blokken absorberen dus niet alleen geluid, maar ook CO2, waardoor ze intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht) verder CO2 opnemen en worden steeds harder zodat ook de draagkracht verder toeneemt.

Revolutionaire technologie

Deze gepatenteerde carbonatatie-technologie zet metaalslakken uit de staalindustrie, die tot nu toe geen enkel industrieel nut hadden, om in circulaire en zeer hoogwaardige bouwmaterialen, waarbij CO2 als bindmidddel wordt gebruikt en cement volledig overbodig wordt gemaakt. Deze carbstone is 100% recyclebaar. Na productie worden deze blokken in een speciale CO2 kamer gezet, waar ze binnen 24 uur worden uitgehard met minimaal gebruik van energie. Bij de productie wordt bovendien zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare zonne-energie om de ecologische foodprint van het productieproces nog verder te verlagen.

Veelzijdige toepassing

Wat ook hetzelfde is gebleven, is de veelzijdige toepasbaarheid van de Soundblox die, vanwege hun balvastheid, stabiliteit en vriendelijke prijzen, graag worden toegepast in sportzalen, maar ook in o.a. grote magazijnen, fabrieken, zwembaden, hangars e.d. Daarnaast zijn ze ideaal voor buitentoepassingen, bijvoorbeeld om een geluidswal te creëren voor huizen en flatgebouwen, direct aan de snelweg of bij stations. Verder zijn Soundblox uitstekend geschikt voor toepassing in ruimten met extreme temperaturen of vochtige condities, zoals zwembaden. Ook worden ze steeds vaker toegepast in scholen, aula’s, gemeenschappelijke ruimte van flatgebouwen, bibliotheken, concertzalen en studio’s, waar ze stilletjes hun werk doen zonder concessies te doen aan het design van het interieur.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details