Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Circulair plaatmateriaal voor het grootste hotel van de Benelux

Circulair plaatmateriaal voor het grootste hotel van de Benelux

Hoogwaardig design, duurzaamheid en energie-efficiëntie gaan hand in hand in nieuw hotel in Amsterdam

Begin januari 2019 opende het 91 meter hoge designhotel nhow Amsterdam RAI. Dit indrukwekkende gebouw is een ontwerp van architectuurbureau OMA van Rem Koolhaas, geïnspireerd op de reclamezuil aan Amsterdam RAI. Kleur loopt als een rode draad doorheen het interieur. Voor de afwerking van kasten en bureaus in de kamers kozen opdrachtgever NH Hotel Group, inkoop- en projectcoördinator Interior Consult en interieurbouwer Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en interieurbouw voor het circulaire decoratief plaatmateriaal Unilin Evola. De garderobekasten hebben een uni-kleur, terwijl de bureaus een noten- en eikenhout design kregen.

egbertdeboer.com-20200109-09830hr-kopieren

Het splinternieuwe nhow Amsterdam RAI van de NH Hotel Group met 25 verdiepingen, gelegen op de driehoek tussen RAI, A10 en Europaboulevard, is een ware eyecatcher. Als inspiratie gebruikte architect Reinier de Graaf één van de meest iconische kenmerken van RAI Amsterdam: het Signaal, de 60 meter hoge reclamezuil op het Europaplein. Door de drie op elkaar liggende, gedraaide driehoeken wijst het gebouw in verschillende richtingen (Zuid, Oost, Noord, Zuidwest, Zuidoost en Noordwest) en symboliseert zo de diversiteit van het verleden, het heden en de toekomst van de stad Amsterdam. Dit hotel omvat 650 hotelkamers, 9 vergader- en eventruimtes, een lounge, een restaurant, een multimediastudio en een skybar.

Kleur als rode draad in het interieur

De interieurarchitecten van Next en GLG/MVSA gebruikten een breed kleurenpalet voor de afwerking van wanden, vloeren, plafonds en decoratie. Voor de garderobekasten en bureaus in alle kamers gingen eigenaar NH Hotel Group, inkoop- en projectcoördinator Interior en interieurbouwer Hoogendoorn op zoek naar decoratief plaatmateriaal, dat tegen een duwtje kon en kwamen bij Evola van Unilin terecht.

egbertdeboer.com-20200109-09805hr-kopieren

“We werden bij dit project betrokken door de interieurbouwer. De architect had vooraf voor de kasten RAL-kleuren en voor de bureaus ‘Amerikaanse noten’ en ‘eiken’ voorgeschreven. Binnen onze Evola collectie decoratief plaatmateriaal, beschikbaar in gemelamineerde platen, HPL en kantenband, hadden we voor de RAL-kleur met het grootste volume een 100 % match, terwijl we de andere RAL-kleur dicht konden benaderen. Verder hebben we ook verschillende noten en eikenhout designs uitgemonsterd”, vertelt Job Kramer, projectadviseur voor hospitality in Nederland.

“Ik bezoek architecten, designers, interieurbouwers, projectontwikkelaars en opdrachtgevers uit de hospitality sector om onze producten voor te stellen en projecten te bespreken. Op deze manier werden we ook geselecteerd om mee te bouwen aan dergelijke grote projecten. Naast het decoratief plaatmateriaal leverden we ook brute platen, die dan door de interieurbouwer met stof omhuld werden voor de realisatie van interieurelementen.
Uiteraard was dit enkel mogelijk met de ondersteuning van een partner als Blok Plaatmateriaal. We leverden hen immers de platen in grotere volumes en zij zorgden voor de tijdige levering in het atelier van Hoogendoorn. Het mag gezegd worden, het liep op rolletjes.”

egbertdeboer.com-20200109-09814hr-kopieren

Circulair plaatmateriaal

Unilin werd ook geselecteerd omwille van het circulaire aspect. Het gebruik van circulair materiaal past perfect binnen de visie van opdrachtgever en architect om hoogwaardig design te combineren met het hoogste niveau van energie-efficiëntie en duurzaamheid (BREEAM Excellent gecertificeerd).

“Onze spaanplaten bestaan immers voor 85% uit gerecycleerd materiaal. Al het hout is afkomstig van locaties binnen een straal van 400 km rond de productiesites, uit slimme samenwerkingen met bijvoorbeeld containerparken, afbraakfirma’s, de verpakkingsindustrie en eigen klanten, en wordt zoveel mogelijk per schip aangevoerd”, sluit Kramer af. “Niet-recyclebaar hout wordt verbrand in onze eigen energiecentrales A&S en A&U, waarmee we onze eigen productie voorzien van warmte en energie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details