Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatie

ColorCoustics, voor een kleurige akoestiek!

_O3A8423-copy

Tekst | ASONA

Beeld | ASONA

23 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een gezellig etentje in een comfortabel restaurant waar een goed geluidsabsorberend plafond hinderlijke reflecties wegneemt zodat een goed gesprek mogelijk is. Een disco waar je van de muziek kunt genieten die door akoestische voorzieningen ontdaan is van teveel echo.

Er zijn tal van voorbeelden te geven van situaties met slechte akoestiek, herrie en onvoldoende spraakverstaanbaarheid, die communicatie en het verblijf in ruimten tot een minder plezierige ervaring maken.

Asona heeft systemen en producten ontwikkeld die de akoestiek in ruimten sterk verbetert. De laatste ontwikkeling is tevens een kleurrijke. Een akoestische bespuiting in ieder denkbare kleur. Wij doopten het product ColorCoustics. Een naam die wijst naar een combinatie van akoestiek en kleur. Je zou kunnen zeggen dat er eindelijk een kleurrijke oplossing is om een slechte akoestiek te voorkomen. We hebben het dus over een systeem met niet eerder vertoonde geluidsabsorberende kwaliteiten met een veelvoud van optische varianten. 

Naast de ontwikkeling van een decoratief en onbrandbaar product heeft Asona veel aandacht geschonken aan een economische oplossing. 

Voordelig in vergelijk met duurdere systemen

ColorCoustics is een middel voor architecten om zonder beperking in ontwerp op efficiënte wijze tegemoet te komen aan de wens een passende akoestische conditie in ruimten te realiseren.  Naast productadvies voorziet Asona in akoestisch-technisch advies om tot een goed eindresultaat te komen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details