Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De stalen deur als designstatement. Er is een ruim aanbod van modellen én afwerkingen
Naast transparante glasvullingen kunnen de stalen binnendeuren van De Rooy Metaaldesign worden afgewerkt met een vulling met leer. (Beeld: Rik Jansen)

De stalen deur als designstatement. Er is een ruim aanbod van modellen én afwerkingen

De stalen binnendeuren van De Rooy Metaaldesign bieden licht, ruimte en comfort in elke woning, bedrijfsruimte en horecagelegenheid. “Dankzij onze stalen deuren kunnen woon- en werkruimtes efficiënt en geluidsdicht worden afgesloten, terwijl transparante glasvullingen een optimale (dag)lichttoetreding garanderen”, vertelt eigenaar Marein de Rooy. “Bovendien worden zichtlijnen versterkt.” De Rooy Metaaldesign voegt hier een ongekend stukje vakmanschap én een grote ontwerpvrijheid aan toe. Dit maakt de stalen deuren zeer geliefd onder (interieur)architecten en particulieren.

Dankzij de stalen deuren kunnen woon- en werkruimtes efficiënt en geluidsdicht worden afgesloten, terwijl transparante glasvullingen een optimale (dag)lichttoetreding garanderen.

De passie voor werken met staal begint al in 1893 bij betovergrootvader Reijndert Dirk. Nu, bijna 130 jaar later, ligt de liefde voor het stalen ambacht in handen van Marein de Rooy. 

“Wij ontwerpen en produceren al jarenlang designproducten van staal”, vertelt hij. “Dit begon in de jaren ’80 met toegangspoorten en hekwerken. Later kwamen daar de trappen bij en sinds 2006 focussen wij vooral op stalen binnendeuren. Van taatsdeuren tot scharnierdeuren en schuifdeuren, in een zeer ruim aanbod modellen en afwerkingen. Van zwart tot brons, messing of koper. Zelfs leer behoort tot de mogelijkheden. Door samen te werken met de allerbeste leveranciers en interieur- architecten maken wij stalen deuren bereikbaar voor liefhebbers van kwaliteit en een strak en hoogwaardig interieur.”

Zichtlijnen worden versterkt. (Beeld: Enrich Visuals)

De stalen deuren van De Rooy Metaaldesign onderscheiden zich door hun perfecte kwaliteit en afwerking. Het familiebedrijf heeft zelfs een octrooi ontvangen voor de manier waarop zij de stalen frames voor haar stalen binnendeuren maakt. 

“Aan de basis van onze stalen deuren ligt een eigen profiel, dat aan twee zijden volledig symmetrisch is”, aldus De Rooy. “Daarnaast worden de glaslijsten gesneden uit een hele plaat, waardoor er geen storende (verstek)hoekjes zijn. Dit komt de uitstraling van onze deuren ten goede.” 

Voor de taatsdeuren maakt De Rooy Metaaldesign gebruik van het kwalitatief hoogwaardige taatsscharnier van FritsJurgens. (Beeld: Enrich Visuals)

Voor de taatsdeuren maakt De Rooy Metaaldesign gebruik van het kwalitatief hoogwaardige taatsscharnier van FritsJurgens. “Deze scharnier is voorzien van een openings- en sluitingsdemping en wordt volledig door ons geïntegreerd. Een FritsJurgens taatssysteem blijft generaties lang licht en soepel openen. Tijdens testen is gebleken dat de deuren meer dan een miljoen keren gebruikt kunnen worden.”

Ruim aanbod modellen én afwerkingen

In de uitgebreide showroom van De Rooy Metaaldesign in Veenendaal kunnen (inte-
rieur)architecten en particuliere klanten een ruim assortiment aan stalen binnendeuren en afwerkingen bekijken. 

“Op basis van de klantwensen maken wij graag een offerte op maat”, aldus De Rooy. “Na akkoord meten onze tekenaars de deuren ter plaatse in. Vervolgens produceren wij de stalen deuren in onze 1.800 m² grote productieruimte, waar de nieuwste machines staan opgesteld. Alle gezaagde onderdelen worden hier zorgvuldig glad gemaakt en ontbraamd, waarna de deuren standaard worden voorzien van een tweelaagse poedercoating. Wanneer wordt gekozen voor een afwerking in brons, messing of koper, dan wordt hier nog een derde en edele afwerking overheen gezet.” 

Voor de montage kunnen klanten vertrouwen op een eigen team van ervaren monteurs, waardoor ook op dit vlak een hoge kwaliteit wordt geborgd.

Combinatie met leer

Naast transparante glasvullingen kunnen de stalen binnendeuren van De Rooy Metaaldesign worden afgewerkt met een vulling met leer. Deze optie is onder andere populair voor deuren richting bijkeukens, aldus De Rooy. “Dankzij deze mogelijkheid wordt de lijn van de deuren stijlvol doorgezet in het interieur, terwijl ‘storende’ elementen aan het zicht worden onttrokken. Het leer zorgt bovendien voor een zachte en natuurlijke touch. Daarmee bieden we voor elke ruimte en elke klantwens een passende designoplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details