Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieur

‘Doe maar eens gek, architect…’

orum-road-1
EeStairs + SPF architects, Orum Road Res, Bel Airs, Los Angeles [US]. (Beeld: Matthew Momberger)

Tekst | Tekst: Jan Mol | Beeld: Zie fotocredits

4 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Een mooie uitspraak van Mark Geerts, agent voor het Nederlandse Eestairs. Met deze uitspraak daagt Geerts de architect uit om zich niet in te houden als het om het ontwerpen van trappen gaat. Geen ontwerp zo gek, of Eestairs maakt het, in de gewenste vorm, met een trapbekleding rondom naar keuze.

Niet voor niets werkt Eestairs al jaren samen met gerenommeerde architecten, die begrijpen dat een trap in een gebouw niet alleen functioneel moet zijn, maar ook veilig en bovenal een toevoeging van esthetische waarde. Binnen elk interieur, of dat nu residentieel, zakelijk of openbaar is, vormt een trap een blikvanger. Eestairs trappen nodigen uit om gebruikt te worden en vormen voor veel architecten de kers op de taart, als smaakmaker in het interieurontwerp.

Kleine huizen winnen ruimte door te bezuinigen op de vierkante meters waarbinnen de 1m2 trap zich bevindt. (Beeld: EeStairs)

Innovatie staat voorop

Cornelis van Vlastuin, founder en designer bij het in Barneveld gesitueerde Eestairs, zoekt continu naar innovaties op het gebied van trappen en balustrades. Alhoewel het bedrijf zich helemaal heeft gespecialiseerd in het engineeren en het produceren van maatwerk trappen en balustrades, achtte Vlastuin de tijd rijp om ook met standaard trappen op de markt te komen. 

“Daarbij zit het onderscheidend vermogen uiteraard in het design, de uitvoering en de service die Eestairs te bieden heeft”, licht Geerts toe. “Daarmee is Eestairs enorm compleet in haar aanbod, dat strekt van een grote, majestueuze trap op maat als blikvanger in een grote hal, naar standaardoplossingen met een duidelijke signatuur tot en met de inmiddels welbekend 1m² trappen die we maken. Deze laatste oplossing vindt gretig aftrek in Nederland en België op plaatsen waar van oudsher ‘krap gebouwd’ is. Kleine huizen winnen ruimte door te bezuinigen op de vierkante meters waarbinnen de trap zich bevindt. Volledig functionele, fraaie trappen met een zeer bescheiden voetafdruk dus.” 

Afas, Leusden [NL], montage GroovEe. (Beeld: Wouter van Twillert)

Glazen borstweringen in een ongekend, nieuw concept

Bij Eestairs draait het niet alleen om de trap, maar ook om alles daar omheen. Onder de vlag ‘GroovEe’ introduceert Eestairs een nieuwe vorm van borstwering, een glazen balustrade, maar zonder balusters. Geerts vertelt: “Een slim doordacht montagesysteem maakt het mogelijk om de glasdelen rechtstreeks in het betonnen vloerdeel te plaatsen. Dat is niet alleen een waardevolle toevoeging op het esthetische vlak, ook is deze manier van werken kostenbesparend, sneller en zeer betrouwbaar. In plaats van te moeten werken met extrusieprofiel van aluminium en klemsystemen, kan er bij GroovEe gewerkt worden zonder inklemprofiel. Dit is zeer geschikt voor projecten, waar snel en veilig meters gemaakt kunnen worden.”

Hoe werkt GroovEe? “De beton- of prefabconstructeur krijgt van ons een kunststof (HPVC) profiel aangeleverd, dat in de vloerplaat wordt ingestort. Dit kan zowel in rechte als gebogen vorm gedaan worden. Wanneer de betonplaten op de plek van bestemming liggen, kan de glasmonteur de panelen rechtstreeks in het kunststof profiel plaatsen. Het eindresultaat is een makkelijk geplaatste, strak ogende transparante balustrade, zonder opdeling door balusters en niet onderhoudsgevoelig. Voor architecten biedt dit ongekende mogelijkheden om waar men wil transparante borstwering in het ontwerp te voorzien, zonder dat er ontsierende montagesystemen aan te pas komen”, zegt Geerts tot besluit.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details