Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Ecologische ‘zero gloss’ afwerkingen

Ecologische ‘zero gloss’ afwerkingen

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker criterium in het koopgedrag van de consument. De verfindustrie zorgde met de watergedragen verven voor een eerste antwoord op deze evolutie. Vandaag gaat Ciranova nog een grote stap verder. Met het ‘Ciranova Plus’ gamma biedt deze producent nu vloerafwerkingsproducten die voor minstens 35 procent uit biobased grondstoffen bestaan. En met de UN1CO heeft ze een tweecomponentenolie op de markt gebracht die voor 90 procent met  hernieuwbare grondstoffen is vervaardigd.

Ciranova is een fabrikant die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De firma eigent zich zelfs de titel van wereldwijde vernieuwer in de houtafwerkingsindustrie toe. Niet onterecht, want ze is erin geslaagd om de sector van afwerkingsproducten voor hout op een hoger ecologisch echelon te brengen.

“Met de afwerkingen op waterbasis werd al een grote stap voorwaarts gezet”, vertelt David Verrue, marketing manager van Ciranova. “Maar wij vonden dat niet genoeg. Dergelijke producten worden nog steeds grotendeels met fossiele brandstoffen gemaakt. Bovendien zijn ze niet optimaal voor de gezondheid van de gebruikers. Omdat wij de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties onderschrijven, zetten we al enkele jaren actief in op R&D naar de toepassing van nieuwe biogebaseerde en hernieuwbare grondstoffen in afwerkingsproducten.”

kopie-van-ciranova_2016_fabric_0072-kopieren

Dankzij de uitstekende vloei-eigenschappen zijn de producten gemakkelijk en zonder overlappingen aan te brengen.

 

Primeur in vloerbehandelingsproducten

Deze strategie werpt vandaag zijn eerste vruchten af. Want onlangs lanceerde deze innovatieve fabrikant het ‘Ciranova Plus’-gamma, een reeks nieuwe en verbeterde vloerbehandelingsproducten op basis van biogebaseerde grondstoffen. “Het mooie aan deze oplossing is dat er niet aan de prestaties wordt geraakt”, aldus David Verrue. “Integendeel, dankzij de uitstekende vloei-eigenschappen zijn de producten gemakkelijk en zonder overlappingen aan te brengen. Het resultaat? Vloeren die uitermate vlek- en krasbestendig zijn, niet vergelen en zwarte hielmarkeringen tegen gaan. Bovendien zetten deze producen een nieuwe norm op gezondheidsvlak.”

Minimale glans, maximale natuurlijke uitstraling

De grootste troef is dat het ‘Ciranova Plus’-gamma de natuurlijke look van het hout behoudt en voor een onzichtbare bescherming zorgt. Dit is allemaal toe te schrijven aan de toegepaste biogebaseerde hars, het resultaat van een open innovatietraject met DSM . “Decovery® is een reeks milieuvriendelijke coatingharsen die primair van planten worden gemaakt”, legt David Verrue uit. “Ze levert uitstekende prestaties, zorgt voor een veiligere en gezondere omgeving, en vermindert de ecologische voetafdruk. Momenteel bevat de reeks minstens 35 procent van deze biobased hars die bovendien in een onzichtbare afwerking resulteert. Vandaar ook dat we ‘zero gloss oil’ een toepasselijke baseline van het ‘Ciranova Plus’-gamma vonden.”

Drie maal is scheepsrecht

Vandaag is het ‘Ciranova Plus’-gamma in drie uitvoeringen verkrijgbaar. De ‘OCULTO Plus’ zorgt voor een licht intense afwerking voor alle binnenhout, zoals vloeren, meubelen, deuren en trappen. De ‘ECOFIX Plus’ geeft een onzichtbare naturelle afwerking en tenslotte is er de ‘WOODLOOK Plus’ die garant staat voor een licht blekende naturelle afwerking.

kopie-van-ciranova_2016_fabric_0103-kopieren

Ook voor het aankleuren en beschermen van binnenhout ontwikkelde Ciranova een uitstekend ecologisch alternatief: de tweecomponentenolie UN1CO.

 

Ook met hernieuwbare grondstoffen

Ook voor het aankleuren en beschermen van binnenhout ontwikkelde Ciranova een uitstekend ecologisch alternatief. UN1CO is een tweecomponentenolie die maar liefst 90 procent hernieuwbare grondstoffen bevat. “Dit product is het resultaat van een unieke technologie”, vertelt David Verrue. “Hierdoor volstaat één laag om het hout af te werken en te beschermen. De combinatie van olie en verharder zorgt voor een snelle droging en een uitstekende chemische bestendigheid. De olie is bovendien makkelijk aan te brengen en te repareren,  indien nodig. Last but not least: de ‘UN1CO’ bevat 0 procent VOS. Hierdoor kreeg het product de Eurofins gouden certificering voor luchtkwaliteit in gebouwen, wat betekent dat aan een brede waaier van (inter)nationale emissienormen wordt voldaan.”

Binnenkort vanuit nieuw gebouw

Ciranova blijft investeren in de R&D naar nieuwe, biogebaseerde en hernieuwbare grondstoffen om duurzame producten te ontwikkelen die optimaal presteren en de impact op onze planeet minimaliseren. Vanaf dit jaar zelfs vanuit een gloednieuwe uitvalsbasis in Roeselare, een mooi toonbeeld van duurzaam bouwen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details