Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Energiebesparende oplossingen zijn te realiseren door slimme verlichting
Designarmaturen voor kantoorverlichting.

Energiebesparende oplossingen zijn te realiseren door slimme verlichting

Design en functionaliteit gecombineerd

Het nieuwe jaar lonkt, en toch zijn veel bedrijven, volgens de distributeur van ledverlichting Exaltation BV, weinig bezig met hun energieverbruik. Accountmanager Pascal Van Sloun: “Voor kantoren groter dan 100 m² is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om over energielabel C te beschikken. Helaas is dat nu nog niet het geval.

Als importeur en distributeur van ledverlichting levert het bedrijf vooral aan elektrotechnische installatiebedrijven, interieurinrichters, regionale groothandels en architecten. “We willen mensen graag wakker schudden. Zelfs van gemeenten horen we namelijk dat hun stadhuis nog vol hangt met energieslurpende lampen. Jammer, want naast het aanbrengen van spouwmuurisolatie is het vervangen van de verlichting een makkelijke manier om energiebesparing te realiseren.”

Toepassing van licht als specialisme

Exaltation is al gespecialiseerd in deze ledverlichting sinds de oprichting in 2011. “We laten een deel van ons aanbod onder eigen naam produceren en we zijn daarnaast in de Benelux verdeler van de merken Deko-Light, Litegear, GAP Lighting, GLPower, Sigor, Acclaim Lighting en EcoLight.” 

Het bedrijf helpt graag bij het maken van een lichtplan of het aandragen energiebesparende oplossingen. Van Sloun: “Het goed kunnen toepassen van licht is een specialisme. De verlichting bij de slager wil je niet bij de bakker hebben, en andersom. Wij adviseren daarom over de juiste lichtkleur en natuurlijk over de plaatsing van de armaturen. Ook weten wij waar een bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie.”

Eetcafé Napoleon in Beek, verlicht met Exaltation armaturen.

Exaltation levert zowel binnen- als buitenverlichting. “Wij denken buiten de gebaande paden. In een kantoorpand kun je met de standaard ledpanelen werken, maar ook andere armaturen zijn zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in ringvorm, met dezelfde functionaliteit als de ledpanelen, maar interessanter qua design. Ook het spelen met kleur is dankzij ledverlichting eenvoudig. Bijvoorbeeld door een bedrijfspand uit te lichten met hallogeenstralers die van kleur veranderen.”

Een voorbeeld van dit effect is te zien bij eetcafé Napoleon in Beek. “Onze klant AVL-solutions uit Venlo paste hier onze Acclaim Rebel Band Pro armaturen voorzien van RGBW kleuren toe. Dit is een IP67 armatuur dat uitermate geschikt is voor outdoor projecten. Het geheel is via DMX aangesloten aan de bestaande lichtsturing. Zo kan het gehele pand in elke gewenste kleur veranderd worden.” 

Benieuwd naar de producten van Exaltation? De nieuwe catalogus is nu beschikbaar. “Hierin staan nieuwe producten, aangepast op de nieuwe trends. Zo is de kleur zwart op dit moment heel populair. De catalogus is kosteloos te bestellen op onze website www.exaltation.eu.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details