Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Fixeer uw glaspanelen met een revolutionair balustradeprofiel: Eenvoudig, snel en veilig
De glasbalustrade als veiligheidsafsluiting van een (privé)zwembad.

Fixeer uw glaspanelen met een revolutionair balustradeprofiel: Eenvoudig, snel en veilig

Glazen balustrades zijn enorm populair. Niet verwonderlijk, want dankzij deze balustrades gaan een moderne uitstraling, veel lichtinval, een maximaal ruimtelijk effect én veiligheid perfect hand in hand. Niet voor niets worden glazen balustradesystemen veelvuldig toegepast op balkons, (dak)terrassen, trappen, galerijen, vides en als veiligheidsafsluiting van bijvoorbeeld (privé)zwembaden. Dankzij het VetroMount® balustradeprofiel van Bohle Benelux BV kunnen al deze balustrades in slechts enkele stappen en eenvoudig vanaf de loopzijde gemonteerd worden.

Voor aannemers, glashandels en andere partijen die glasbalustrades aanbrengen, is een snelle en eenvoudige montage van essentieel belang, weet Frank Bouwman, General Manager van Bohle Benelux BV. “VetroMount® speelt hier optimaal op in. In het geanodiseerd aluminium profiel zijn de schroefgaten reeds voorgeboord. Bovendien is het aantal bevestigingspunten ten opzichte van standaard systemen gehalveerd. Bij topmontage is één standaard schroefanker per 400 mm voldoende, waardoor flink op montagetijd én materiaalkosten bespaard kan worden.” 

De bevestiging van het glas gebeurt in slechts drie stappen en op basis van het kabelbinderprincipe, vertelt hij: “Het systeem is uitgerust met trekbanden waarmee je de glaspanelen eenvoudig vastklemt. Vervolgens kun je de glasplaten snel én veilig vanaf de loopzijde afstellen, waarmee een optimale aansluiting wordt geborgd. Wanneer onverhoopt een glasplaat beschadigt, dan is deze dankzij een slim ontgrendelingsmechanisme ook eenvoudig te vervangen.” 

VetroMount® is inmiddels verkrijgbaar voor alle gangbare glasdiktes. Het systeem wordt als complete set geleverd, inclusief profiel, montageblokken en afwerkingsrubbers. Naar wens kunnen bovendien afdekkappen in aluminium- of RVS-kleur worden geleverd, die een hoogwaardige uitstraling van de balustradesystemen garanderen. In het profiel is tevens ruimte om een LED-strip te integreren.

Dankzij vier vloerprofielen is een breed scala aan inbouwsituaties mogelijk, benadrukt Bouwman. “Naast een U topmontageprofiel voor standaard montage bieden wij een F topmontageprofiel met extra lip, voor montage op de rand van een balkon of (dak)terras. Voor zijdelingse montage leveren wij bovendien een basic U-profiel met gaten aan de zijkant. Nieuw in ons assortiment is een Y-profiel voor zijdelingse montage, waarbij de gaten nog lager in het profiel zitten.” 

Alle vloerprofielen zijn geschikt voor een belastbaarheid tot 1 kN. “Op dit moment wordt tevens gewerkt aan een zwaarder profiel, met een belastbaarheid tot 3 kN, voor toepassing in stadions en op andere openbare plekken waar veel mensen samenkomen. De introductie hiervan staat gepland voor begin volgend jaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details