Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Gepersonaliseerde deuren
Een huisnummer in Decover deur.

Gepersonaliseerde deuren

Harinck is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in duurzame, veilige en hoogwaardige voor-, inkom- en buitendeuren. Het bedrijf biedt aan de fabrikant van kunststof en aluminium ramen een compleet aanbod Frager deuren, waaronder de volledige beglaasde deuren, daarnaast staan verschillende bijzondere vernieuwingen op stapel.

“De vraag naar lichtdoorlatende deuren is groot”, zegt general manager Franck De Munster. “Zeker in een tijd waarin veel verbouwingen plaatsvinden.” Een glazen deur is soms ook noodzakelijk vanwege de lichtinval. Frager zorgt er daarom voor dat elk (nieuw) model leverbaar is als dicht model én als beglaasde variant. “Of het nu gaat om de nieuwe moderne Bauhaus serie, of traditionele modellen, ze worden ook uitgevoerd met glasinvullingen.”

Glooiende lijnen.

De glazen Decover deuren van Frager bieden optimale veiligheid (glas 44.6 gelaagd) en thermische isolatie (Up= 1.0 tot 1.1 W/m2K). De Munster: “Onze glazen inkomdeuren hebben dubbele of driedubbele beglazing. Hierop kunnen wij een op maat en naar wens gemaakte tekening aanbrengen door zandstralen. Een huisnummer bijvoorbeeld, een naam of een symbool.” 

Door zandstralen wordt een deel van de deur ondoorzichtig gemaakt, zodat een contrast ontstaat met de afbeelding. “De klant kan er voor kiezen om de deur helemaal te zandstralen en de afbeelding helder te laten, of precies andersom, naargelang de behoefte aan privacy.” 

Bij deuren met driedubbele beglazing kan een 3D effect gecreëerd worden. “Dan worden twee van de drie glaspanelen gezandstraald, door op elke laag een net andere tekening aan te brengen ontstaat het drie dimensionale effect.” Een klassieke deurdranger is bij glazen deuren niet mogelijk. Daarom ontwierp Frager een verticale deurdranger die op de deurvleugel wordt aangebracht in een massief aluminium staaf.

Bauhaus deur Brandt kan ook zonder glas uitgevoerd worden.

In januari staat Frager weer op vakbeurs Polyclose in Gent. “Dan tonen we onze volledige collectie en ons Magnetude magneetsysteem opnieuw. We laten dan ook twee bijzondere nieuwe deuren zien.” De Munster schetst een bekend scenario. “Wie in een stad loopt, ziet achter een deur of raam bezittingen van de bewoners staan. Zo krijgt je een idee van de persoon die daar woont. Wij zijn nu bezig met een deur waarmee de eindklant kan laten zien wie hij is.” De nieuwe ‘virtine’ deur heeft een grote doorzichtige balk die 25cm uit de deur komt, het is in feite een glazen vitrine ín een deur. Aan de binnenkant zit een opendraaiend raampje. Daardoor kan de bewoner eventueel zien wie er voor de deur staat, maar in de glazen vitrine kan vooral tentoongesteld worden wat de klant maar wil. “Het is een volwaardig kunststof raam, en verlichting is ingebouwd.”

Het tweede nieuwe model speelt in op de populariteit van groene gevels en heet Florager. “Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan deze groene trend. De deur past zowel op kunststof als aluminium schrijnwerken en heeft ingebouwde bakjes van Corten staal. Hierin komt verlichting of beplanting. De deurgreep is een gelast betonijzer dat zowel de beplanting geleid als waarmee men de deur opent. Het geheel heeft een industriële uitstraling. Kom de nieuwe modellen zeker ontdekken op Polyclose, stand 1538 Frager.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details