Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Italiaans beslag maakt ontwerpen af
(In)finito.

Italiaans beslag maakt ontwerpen af

Nieuwe producten en afwerkingsmogelijkheden

De juiste details zijn in een ontwerp de kers op de taart. Ze zijn onmisbaar voor een totaalplaatje waarin alles klopt. Hiervoor is de keuze van het juiste deur- en meubelslag onmisbaar. Finterio levert voor elk project de juiste producten, van veelal Italiaanse designmerken.

In het nieuwe jaar beginnen veel verschillende merken met nieuwe handgrepen, zo ook Dnd. “Dit is een zeer innovatief Italiaanse bedrijf”, zegt Luc Denys, bedrijfsvoerder van Finterio. “Dit jaar komt deze fabrikant met een catalogus, gevuld met bestaande en ontwerpen.” 

Een drietal voorbeelden uit de Mood Collection van Colombo.

In het assortiment van Dnd bevond zich al de (In)finito, waarbij het rozet en de bevestigingsplaat volledig weggewerkt zijn achter de deurklink of trekgreep. Het minimalisme zet door in het nieuwe design Leva. Ook hier is het rozet tot een minimum gereduceerd. Dit is één van de verschillende nieuwe ontwerpen in de 2024/2025 collectie. Het bedrijf introduceert tevens een serie aan nieuwe afwerkingsmogelijkheden. Aan de serie PVD coatings zijn nieuwe kleuren toegevoegd. Dit zijn: bright nickel, satin champagne gold, bright bronze en satin bronze. Volgens het bedrijf zijn het allemaal warme en onderscheidende tinten.

Strakke handgreep geïnspireerd door bergkammen

Sinds 2022 verdeelt Finterio ook het beslag van Colombo. “Dit een wereldspeler met klasse vier producten waarop het bedrijf 10 jaar garantie biedt. Op de PVD afwerking geldt de garantie zelfs 30 jaar.” Dit voorjaar presenteert Colombo Design de Peak: een innovatieve handgreep, gecreëerd door de vooraanstaande ontwerper Patrick Jouin. De handgreep is ontworpen met de bedoeling om vorm en functie te combineren. De inspiratie van Peak komt van de strakke, scherpe lijnen van de bergkammen. Wat Peak volgens Colombo echt uniek maakt, is het lichtspel op het oppervlak. De Peak-handgreeplijn is gemaakt van Cromall® en is verkrijgbaar in de afwerkingen Cromo, Cromat, Neromat en in afwerkingen met PVD-behandeling: Oromat, 

Vintage Mat, Graphite Mat. 

Ook de Mood Collection van Colombo brengt Denys graag opnieuw onder de aandacht. “Deze krukken in 12 verschillende kleuren maken het mogelijk om mee te kleuren met de omgeving of de deur. Dit geeft een ontwerp echt iets extra’s.” De Mood Collection bestaat uit krukken voor draai-, schuifdeuren en ramen. De deurkrukken en schuifdeurgrepen zijn verkrijgbaar met een rond of vierkant rozet. “Bijkomend voordeel zijn de schappelijke prijzen van deze collectie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details