Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Niet schroeven maar ritsen. Volledig circulaire scheidingswanden en binnenruimtes
Een werkruimte van Ritswand.

Niet schroeven maar ritsen. Volledig circulaire scheidingswanden en binnenruimtes

Fabrikant van scheidingswanden Sasja Fransen kreeg in 2016 de vraag naar een modulaire, flexibele wand, die ook volledig zou kunnen worden hergebruikt. Dit leidde tot een doorbraak op het gebied van flexibiliteit en circulariteit: de ontwikkeling van het patenteerde Ritswand systeem. 

Een doodgewone rits trekt de verschillende modules naar elkaar toe en vormt een ijzersterke en stabiele verbinding tussen de wanddelen. Ritswand heeft de wanddelen op voorraad en montage geschiedt binnen 2 á 4 weken. Ritswand levert wanden, maar ook units in de vorm van een vergaderruimte, belcel of concentratie-werkplek. In een tijd waarin minder behoefte zal zijn aan grote kantoren kan een ruimte hiermee makkelijk verdeeld worden in kleinere units. De units beschikken over een goede akoestiek, geïntegreerde intelligente LED-verlichting en een eigen ventilatiesysteem, met als optie een extra luchtzuiveringsfilter dat bacteriën, virussen (zoals Covid-19) en schimmels uit de lucht verwijderd. 

Het ritssysteem van Ritswand.

Ingenieus vastgeklemd

De wanden worden ingenieus vastgeklemd tussen vloer en plafond. Dit zorgt ervoor dat enkel een Torx schroevendraaier nodig is om de wanden en units in elkaar te zetten. Zonder moeite of enige schade kunnen de elementen worden uitgebreid, verplaatst en uiteindelijk weer verwijderd. Een afdruk in tapijt is alles dat overblijft. 

De producten van Ritswand worden bij een verbouwing of aanpassing niet weggegooid, maar volledig hergebruikt. Klanten krijgen hierdoor een gegarandeerde inruilprijs, tot tien jaar na de aanschaf. De wanden en units zijn in alle opzichten modulair. Zo kan glas bijvoorbeeld eenvoudig vervangen worden door een stoffen of een houten paneel. De frames zijn er in diverse kleuren, net als de panelen. Stoffen panelen in de kleur van een huisstijl zijn natuurlijk ook mogelijk, maar dat gaat wel ten koste van de circulariteit. En juist circulariteit is iets wat bij Ritswand voorop staat.

Circulair kopen wordt beloond

Alle producten kunnen worden gehuurd, of worden gekocht met een gegarandeerde inruil. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van de Milieu-Investeringsaftrek 2021 (MIA) en de Variabele Afschrijving Milieu (Vamil). Ritswand producten hebben nauwelijks impact op het milieu. Dat kan het bedrijf onderbouwen door de Lifecycle Analysis die het liet doen. De producten hebben een MCI waarde van maar liefst 99,84%, wat betekent dat echt alles kan worden hergebruikt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details